Nogomet

Smith: "Izvući ono najbolje od Jelavića"

Borna Rupnik • petak, 17.09.2010.
Smith: "Izvući ono najbolje od Jelavića"
Foto: Kristijan Komarica

Kada već ne može računati na Nikicu Jelavića u Ligi prvaka, Walter Smith planira našeg napadača što bolje iskoristiti u domaćem prvenstvu...

Nikica Jelavić ostvario je ovoga ljeta svoju želju, preselio na Otok i odjenuo dres Glasgow Rangersa, no nema pravo nastupa u Ligi prvaka te svoje kvalitete mora pokazivati samo u domaćim natjecanjima u kojima sudjeluje škotski velikan.

Zato trener Walter Smith želi optimalno iskoristiti tu situaciju: "Bit će svježiji od većine igrača pa se nadamo da ćemo tijekom idućih tjedana izvući ono najbolje od njega".

"Naravno da bismo ga radije htjeli i u Ligi prvaka, ali kako to nije moguće pomirit ćemo se s time i nastaviti dalje. Barem će nam biti potpuno spreman za susrete poslije europskih natjecanja", nastavio je Smith.

"Ujedno me raduje gledati ga u narednim utakmicama. Očekujem da brzo pokaže zašto smo ga doveli", dodao je.

25-godišnji hrvatski reprezentativac već je upisao svoj prvijenac za novi klub, a Smith je zadovoljan njegovom dosadašnjom prezentacijom: "Vidjeli smo nekoliko njegovih dobrih dodira s loptom, a u zadnjoj utakmici ionako nismo imali puno loptu u nogama pa ni napadači nisu mogli puno".

"Hamilton nas je dobro zatvarao i morali smo se svojski potruditi da uopće zadržimo loptu. Nadam se da će u sljedećim susretima Jelavić imati priliku pokazati još više", zaključio je Walter Smith.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!