Nogomet

U Sigetu i Karlovcu kamen spoticanja

Vedran Babić, Nikola Vlahović • petak, 17.09.2010.
U Sigetu i Karlovcu kamen spoticanja
Foto: Vedran Tolić

Osmo kolo Prve HNL donosi nam prognozerske vještine Vedrana Babića i Nikole Vlahovića, koji se slažu oko rezultata čak šest utakmica. Mišljenja su oprečna tek u dvobojima između Hrvatskog dragovoljca i Šibenika te Karlovca i Slavena...

Hrvatski dragovoljac - Šibenik, petak (16.30)

Vedran Babić (dosadašnji omjer 4-4): Šibenčani su bez dileme najveće razočaranje dosadašnjeg dijela prvenstva, bez obzira na odlaske nekolicine važnih igrača i trenersku smjenu još sredinom ljeta. Očekivao sam njihov povratak u gornji dio ljestvice, no sudeći prema aktualnoj situaciji, na to ćemo morati još malo pričekati. Sastav Vjekoslava Lokice u Sigetu neće moći računati na igrače poput Govića i Kartela, a s obzirom da su neki od onih koji će zaigrati već načeti ozljedama, nekako sam u ovoj utakmici bliži pobjedi Hrvatskog dragovoljca. Momčad Davora Mladine zaista rezultat nije mazio u prvim utakmicama i ovakav Šibenik je idealna prilika za prvu pobjedu. Dovedeno je i nekoliko iskusnih pojačanja koji će Sigećanima, vjerujem, pomoći u toj namjeri.

Prognoza: pobjeda Hrvatskog dragovoljca

Nikola Vlahović (dosadašnji omjer 3-5): Tko je mogao očekivati da će se Šibenik nakon sedam kola nalaziti pri dnu tablice sa samo dva boda i da će se ozbiljno boriti za prvoligaški život?! Neugodno su igrači Šibenika iznenadili svoje navijače i zato im je pobjeda protiv Hrvatskog dragovoljca imperativ. Međutim, Crni se nalaze na zadnjem mjestu prvenstvene tablice i bodovi su im neophodni. Ipak, vjerujem da Šibenik nije zaboravio igrati i da će pobijediti svoje suparnike iz Sigeta.

Prognoza: pobjeda Šibenika

Inter - Osijek, petak (18.00)

Vedran Babić (dosadašnji omjer 4-4): U ovu utakmicu obje momčadi ulaze u dobroj formi. Zaprešićani lete na krilima dvije uzastopne pobjede, a Osječani su u zadnje tri utakmice prikupili sedam od devet bodova i još jednim slavljem plasirali bi se u gornju polovicu ljestvice. Trener Branko Karačić očito polako pronalazi idealan sastav, a u prilog im ide i činjenica da u Zaprešiću nisu izgubili čak 17 godina. Uoči početka sezone sam ih favorizirao za visoki plasman (i još uvijek ih favoriziram) pa mi je tako donošenje ove odluke bilo znatno olakšano.

Prognoza: pobjeda Osijeka

Nikola Vlahović (dosadašnji omjer 3-5): Inter se probudio i nakon što je svladao Lokomotivu, osvojio je i tri boda protiv Istre te igrači Intera u dobrom raspoloženju dočekuju goste iz Osijeka. Ali, igrači Branka Karačića u prošlom kolu su isprašili Šibenik te u Zaprešić putuju po tri boda. Smatram da je Osijek puno kvalitetniji i da će osvojiti nova tri boda.

Prognoza: pobjeda Osijeka

Varaždin - Cibalia, petak (18.00)

Vedran Babić (dosadašnji omjer 4-4): Bez previše razmišljanja na ovu utakmicu stavljam "iks". Obje momčadi imaju isti broj bodova na ljestvici i mislim da će tako ostati i poslije varaždinskih 90 minuta. "Dječji vrtić" predvođen Samirom Toplakom odlično gura, no nedostajat će mu četiri standardna prvotimca naspram dvojice vinkovačkih. Cibalia na gostovanjima nikada nije briljirala, ove je sezone u tri utakmice još uvijek bez postignutog gola, ali unatoč tome mislim da će ostati neporaženi.

Prognoza: neriješeno

Nikola Vlahović (dosadašnji omjer 3-5): Vinkovčani su u mrežu Rijeke pospremili četiri pogotka u zadnjem kolu te se nadaju da će u Varaždinu nastaviti s pobjedničkim nizom. Ipak, u Varaždinu su najavljeni vedriji dani što se tiče isplate dugovanja prema igračima i mislim da je to velika motivacija za mlade igrače koji nose dres Varaždina i da će odigrati dobru utakmicu protiv Cibalije. Ne vjerujem da Varaždin može osvojiti puni plijen, ali zato vjerujem da će utakmica završiti podjelom bodova.

Prognoza: neriješeno

Karlovac - Slaven Belupo, subota (19.00)

Vedran Babić (dosadašnji omjer 4-4): Karlovac nije ni blizu one momčadi koja je u ovoj fazi prošle sezone krojila vrh ljestvice, no njegova sreća u ovoj utakmici može biti ta što igra protiv također domaćinskog sastava, koji na gostovanjima rijetko osvaja bodove. Obje momčadi su u prošlom kolu prekinule seriju od tri poraza, a indikativno je da u dosadašnjih sedam utakmica nisu upisali ni jedan remi. Takve situacije su uvijek nezgodne jer nikada ne znate kada toj tradiciji može doći kraj pa ću ja ipak tipovati na pobjedu Pamićeve družine.

Prognoza: pobjeda Karlovca

Nikola Vlahović (dosadašnji omjer 3-5): Susret dvije vrlo dobre momčadi i dva odlična trenera, Igora Pamića i Mile Petkovića. Mogla bi ovo biti vrlo dobra utakmica koje je zaista nezahvalna za prognozirati. Slaven Belupo je već pokazao da zna odigrati odličnu utakmicu, ali isto tako i da zna totalno zakazati. Karlovac se polako diže u formi, a pošto se igra na stadionu pokraj Korane tipujem da nakon 90 minuta neće biti pobjednika.

Prognoza: neriješeno

Zadar - Istra 1961, subota (19.00)

Vedran Babić (dosadašnji omjer 4-4): Vjerujem u zadarsku pobjedu, ali samo zbog domaćeg terena. Obje su momčadi kandidati za ispadanje i uglavnom se oslanjaju na bodove osvojene na svom travnjaku. Doduše, Puljani se ne drže tog plana te su do sada osvojili samo dva boda i to oba na gostovanju, no u Zadru ipak nemaju šanse. Siguran sam da će Zadrani u subotu stići do svog desetog boda i tako uhvatiti priključak sa srednjim domom prvoligaške ljestvice.

Prognoza: pobjeda Zadra

Nikola Vlahović (dosadašnji omjer 3-5): Svim poznavateljima našeg nogometnog prvenstva dobro je poznato da je Zadar domaćinska ekipa i da teško gubi bodove na svom terenu. S druge strane, Istra je jednostavno loša i Robert Jarni još nije pronašao dobitnu kombinaciju i zato mi je odluka vrlo jednostavna, igrači Istre svojim će se kućama vratiti praznih ruku.

Prognoza: pobjeda Zadra

Split - Lokomotiva, subota (19.00)

Vedran Babić (dosadašnji omjer 4-4): Iako uvijek postoji opasnost od negativnih posljedica euforije koju je zasigurno izazvao odličan niz rezultata debitanta Splita, to se u ovom slučaju neće dogoditi. "Crveni" će zaustaviti Lokose i stabilizirati se u vrhu ljestvice. Atmosfera u Parku mladeži je fantastična i imam dojam da iskusni trener kao što je Katalinić neće dopustiti opuštanje protiv, realno, ipak inferiornijeg suparnika.

Prognoza: pobjeda Splita

Nikola Vlahović (dosadašnji omjer 3-5): Split je pokazao da nije slučajno "zalutao" u prvoligaško društvo i da se može ravnopravno nositi s izazovima koje nosi naše prvenstvo. Lokomotiva je solidna momčad predvođena iskusnim Ninom Bulom, međutim, igra se na Parku mladeži i Split je favorit. Momčad Ivana Katalinića ima kvalitetu da pobijedi Lokose.

Prognoza: pobjeda Splita

Dinamo - Zagreb, nedjelja (19.00)

Vedran Babić (dosadašnji omjer 4-4): Smjena na klupi Pjesnika olakšala mi je odluku u ovom dvoboju. Da je Šušak ostao trener, Zagrebaši bi se imali čemu nadati na Maksimiru protiv Dinama koji je u četvrtak odigrao jednu od najboljih europskih utakmica u zadnjih nekoliko godina i na tom se putu zasigurno malo potrošio, kako fizički tako i psihički. Ipak, smjena trenera u ovom slučaju će negativno utjecati na Zagreb i Dinamo će upisati rutinsku pobjedu, koja će dodatno pripomoći stvaranju sjajne atmosfere otkako je došao Halilhodžić.

Prognoza: pobjeda Dinama

Nikola Vlahović (dosadašnji omjer 3-5): Nakon izazova u Europskoj ligi, Dinamo će u osmom kolu domaćeg prvenstva odigrati gradski derbi protiv Zagreba. Pjesnici su neočekivano smijenili trenera te je nakon Ive Šuška, na klupu Zagreba vraćen Luka Pavlović, a koliko je to dobar potez uprave Zagreba ubrzo ćemo doznati. Zagreb je do sada igrao dobro, međutim, Dinamo je kvalitetniji i pobjeda Modrih ne bi trebala doći u pitanje.

Prognoza: pobjeda Dinama

Rijeka - Hajduk, nedjelja (20.05)

Vedran Babić (dosadašnji omjer 4-4): Nakon poraza u Ateni protiv AEK-a, Hajdukovci putuju u Rijeku gdje love tri boda koja bi ih lansirala na prvo mjesto ljestvice. Ako mene pitate, u tom naumu će i uspjeti. Poklepović zna da još jedno prosipanje bodova ne dolazi u obzir i da je pobjeda imperativ. Rijeka je u dosadašnjem dijelu prvenstva imala više sreće nego dobre igre i mislim da se protiv "bilih" neće izvući.

Prognoza: pobjeda Hajduka

Nikola Vlahović (dosadašnji omjer 3-5): Utakmica između prve i druge momčadi na ljestvici ujedno je i derbi kola. Hajduk nikad nije lako dolazio do bodova na Kantridi i zasigurno će ovo biti jedna tvrda utakmica. Rijeka će tražiti povratak na pobjednički kolosijek, dok će Hajduk željeti tri boda kako bi preuzeo vrh tablice. Rijeka je trenutno prva i zaslužuje ogroman respekt za dosadašnje rezultate, međutim, smatram da je Hajduk kvalitetniji za Ibričića, Anasa Sharbinija i Tomasova i da će se izabranici Stanka Poklepovića vratiti u Split s punim plijenom.

Prognoza: pobjeda Hajduka

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3333:51-1837
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.09.2010. u 18:05
    poštovani gosp. babić da li vi ko vrhunski poznavatelj nogometa znate li kako se je kretao REZULTAT UTAKMICE CIBALIJA-RIJEKA jel znate da je pri rezultatu 2:1 za cibaliju poništen gol za rijeku tj igrano je rukom a lopta je bila u golu, kojom je ocjenom ocijenjen sudac te utakmice. IONDA SE VI... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • pisonja_i_zuga17.09.2010. u 15:47
    moja prognoza: tuku-HD, inter, zadar, karlovac, split, dinamo, hajduk ubija-varteks
    pisonja_i_zuga
  • Obrisan korisnik17.09.2010. u 15:05
    ja smatram da je Rijeka kvalitetnija za Đalovića, Kreilacha i Lisjaka. Siguran pik, ekipa Nenada Gračana!
    Obrisan korisnik
  • Ivo Krecak17.09.2010. u 14:55
    Moja prognoza: Tuku:Šibenik,Rijeka,Dinamo,Lokomotiva,Zadar,Varaždin Nerješeno:Karlovac,Inter
    Ivo Krecak