Nogomet

"Dinamo odličan, Sammir sveprisutan"

Borna Rupnik • petak, 17.09.2010.
"Dinamo odličan, Sammir sveprisutan"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Španjolski mediji nisu imali ni riječ prigovora na Dinamovu sjajnu pobjedu nad Villarrealom. Zagrepčani su zaslužili sve pohvale, dok se od Žute podmornice očekivalo znatno više...

Španjolci u europskim kupovima imaju velik broj predstavnika pa im poraz Villarreala u Zagrebu (2:0) na otvaranju Europske lige nije dospio u prvi plan, no tamošnji su mediji bez zadrške priznali da je momčad Juana Carlosa Garrida izgubila od u četvrtak boljeg protivnika, pri čemu ističu da Žuta podmornica nije zaigrala u najjačem mogućem sastavu.

"Na otvaranju ovogodišnjeg izdanja Europske lige B-momčad Villarreala naletjela ja na ozbiljnog protivnika i ostavila sva tri boda na stadionu Dinama. Obrana Villarreala bila je lijena, vezni red nije dovoljno stvarao, a napad nije bio posebno opasan. Kada se nešto pokušalo promijeniti, bilo je prekasno", piše Marca.

Taj list nije štedio komplimente na račun Zagrepčana. Nakon kritike na račun rotacija u sastavu te tupe oštrice Villarrealovih napadača, Sammir je izdvojen kao "predvodnik Dinamove pobjede", dok se "Dinamo pokazao u odličnom svjetlu - siguran u obrani i vrlo opasan u napadu".

Dnevnik AS piše da Villarreal nije toliko zaigrao u pričuvnom sastavu koliko je izgledao neprepoznatljivo i ostao "na milost i nemilost" protivniku, a za vratara Diega Lopeza pišu da "ipak nije Superman te nije mogao zaustaviti udarce Rukavine i Sammira.

"Villarreal je zaigrao bez ikakvog intenziteta, a Dinamo je rastao iz minute u minutu, na krilima podrške s tribina i koristeći pukotine u obrani Villarreala. Barem 50% zasluga za prvi pogodak treba pripisati Sammiru i njegovom 'nemogućem' dodavanju", piše AS.

"Napretka nije bilo ni po ulasku Borje, Rossija i Cazorle. Ohrabreni Dinamo, pogotovo Chago i Rukavina, bili su noćna mora za žutu obranu", dodaje se.

Sport ističe da je Villarreal odigrao utakmicu "bez duše", najboljim igračem susreta uvjerljivo je proglasio Sammira, a pobjedu Dinama apsolutno zasluženom.

"Sammir je bio sveprisutan, lakoćom je proigrao Rukavinu za prvi gol, Dinamo je brzo shvatio da Villarreal nije nedodirljiv ni u napadu ni u obrani, a i u nastavku je bio opasan do te mjere da je ponekad posramio obranu Villarreala", samo su neki dijelovi izvještaja s utakmice koju će u Zagrebu dugo pamtiti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • damac18.09.2010. u 14:06
    ak će njima bit lakše ak kažu da je to bio B sastav, neka im...
    damac
  • Obrisan korisnik17.09.2010. u 16:19
    jedino im nije bilo nilmara, ali ko da bi im to nes znacilo, lopte prvo trebaju doc do napadaca, a vidjeli smo da im je to predstavljalo problem
    Obrisan korisnik
  • Weasley17.09.2010. u 15:18
    marca je najbolja...B-momčad villarreala...kaj sve ne budu izmislili...
    Weasley
  • Obrisan korisnik17.09.2010. u 13:00
    pa da im je bila i 'ž' momčad, bitno da smo pobijedili. DINAMOOOOOOOO
    Obrisan korisnik
  • db17.09.2010. u 13:00
    pa i ovo je bio dinamo B u odnosu na prošlu prvenstvenu utakmicu (protiv najvećeg suparnika) nije bilo 3 igrača u prvoj postavi... dodo, etto, lončarić...nisu čak ni bili na klupi... koja priglupa demagogija...
    db