Automoto

Stoner: "Ovo je veliko olakšanje"

Lovro Štrbinić • nedjelja, 19.09.2010.
Stoner: "Ovo je veliko olakšanje"
Foto: EPA

Nakon pobjede na VN Aragonije Casey Stoner je bio vidno zadovoljan učinjenim i u izjavama je pokazao da mu je prvo ovosezonsko slavlje veliko olakšanje, pogotovo jer je došlo nakon utrke u kojoj je dominirao od starta. Premda drugi u ovoj utrci, zadovoljan je bio i Pedrosa.

"Ovo je veliko olakšanje, da budem iskren. Imali smo u prvoj utrci sezone priliku da slavimo, ali sam ja pogriješio. Osim toga, tokom sezone bilo je još nekoliko trenutaka kad smo bili u prilici da pobijedimo, ali su se u par navrata ponovile greške s moje strane", izjavio je poslije prvog ovosezonskog uspinjanja na vrh pobjedničkog postolja Australac Casey Stoner. Dodao je još neke detalje vezane uz protekli vikend: "Ovaj vikend probali smo nešto sasvim drugačije za nas. Nakon moje operacije shvatio sam da moja pozicija tijela nije idealna. Promijenili smo cijeli položaj i sad se mnogo bolje osjećam. Također, uspjeli smo postići da motor radi blizu idealne razine, a u toku utrke smo uspjeli držati pravi ritam."

Zadovoljan je poslije utrke bio i drugoplasirani Pedrosa, koji je izjavio: "Veoma sam zadovoljan drugim mjestom, iako sam htio pobijediti ispred domaćih navijača. U prvom zavoju sam proklizao i to me koštalo nekoliko mjesta koja sam morao nadoknaditi su sljedećim krugovima kako bi se izborio za mjesto iza Caseya. Neko vrijeme smo držali isti ritam, ali sam tada osjetio probleme sa zadnjim kotačem i odlučio sam se zadovoljiti drugim mjestom. Htio bih zahvaliti svojoj momčadi koja je zaista naporno radila." Pedrosa je dodao i da je 56 bodova zaostatka za vodećim Lorenzom i dalje dostižno i da se neće predati dok god bude imao šanse, premda zna da ima vrlo težak zadatak.

Naravno, bilo je i nakon ove utrke nezadovoljnih, a jedan od takvih bio je Dovizioso. On je hvatajući petoplasiranog Spiesa ispred sebe očito otišao iznad granica svojih trenutnih mogućnosti i pred kraj utrke izletio, te tako ostao bez bodova. Nakon utrke rekao je: "Naravno da sam razočaran ovakvim raspletom situacije, pogotovo jer je moj ritam sredinom utrke bio dobar i što je borba sa Spiesom bila zanimljiva. Razočaran sam i jer smo izgubili treću poziciju u ukupnom poretku, a to je i dalje naš cilj unatoč današnjem ostajanju bez bodova."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!