Tenis

Prpić: "Priželjkivali smo Indiju"

Ivor Krapac • srijeda, 22.09.2010.
Prpić: "Priželjkivali smo Indiju"
Foto: Duje Bonačić

Nije najbolja, ali zasigurno ni najgora varijanta - s tim mislima se hrvatski izbornik Goran Prpić osvrnuo na ždrijeb Svjetske skupine Davis Cupa, koji je Hrvatskoj u prvom kolu u idućoj godini donio domaćinstvo protiv Njemačke...

Hrvatska će od 4. do 6. ožujka sljedeće godine kod kuće protiv Njemačke tražiti prolaz u novo četvrtfinale Davis Cupa. Tako je odlučio ždrijeb u Bruxellesu, nakon kojeg je hrvatski izbornik Goran Prpić bio relativno zadovoljan. Ispunilo se ono najvažnije, Hrvatska će ponovno biti domaćin - već osmi put u nizu u Davis Cupu.

"Ne znam je li ikad ijedna reprezentacija igrala toliko susreta zaredom kod kuće", osvrnuo se Prpić na ždrijeb, dodajući da Njemačka nije najlakši mogući protivnik: "Mogli smo proći i bolje jer smo priželjkivali Indiju kod kuće, ali nećemo se žaliti".

Naravno, dosta toga ovisit će u kakvom će Hrvatska biti sastavu. S obzirom na operaciju ahilove tetive Ive Karlovića i veliki upitnik nad povratkom Marija Ančića, Prpić ne zna na koga će sve moći računati uz Marina Čilića, koji neće biti upitan ostane li zdrav.

"Znamo da trenutno situacija u našoj reprezentaciji nije idealna, no do ovog susreta ima još šest mjeseci", kazao je izbornik o problemima u hrvatskom sastavu, dodajući i optimističniji pogled: "Znamo da Marin Čilić uvijek igra vrhunski na početku sezone, a nadam se da će sve biti u redu i s oporavkom Ive Karlovića, koji bi u studenom trebao krenuti s pripremama".

U suparničkim redovima Prpić glavnu prednost vidi u paru u kojem imaju Philippa Petzschnera, koji je ove godine s Austrijancem Jürgenom Melzerom osvojio Wimbledon. Hrvatskoj je par najslabija točka, no sve ostalo, veli izbornik, izgleda potpuno otvoreno.

Petzschner je potencijalno jedan od njemačkih aduta i u singlu, trenutno 51. na svijetu, a izbornik Patrik Kühnen može se osloniti i na nepredvidivog Philippa Kohlschreibera (31.), koji će sigurno igrati singl bude li zdrav, te Floriana Mayera (45.) i Michaela Berrera (49.), možda i Benjamina Beckera (65.).

Hrvatsko domaćinstvo donosi i izbor podloge, no za priču o tome je još rano, zaključio je Prpić: "Razgovarat ću s igračima i nakon toga ćemo izabrati".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!