Vodeni sportovi

Seoul favorit u utrci

Maja Giljanović • nedjelja, 26.09.2010.
Seoul favorit u utrci

Nakon što je zbog ekonomske krize Dubai odustao od organizacije Svjetskog prvenstva u 50-metarskim bazenima 2013. godine FINA je otvorila kandidature pet alternativnih domaćina, a najvećim se favoritom smatra južnokorejska prijestolnica Seoul.

Svjetska plivačka federacija objavila je popis od pet gradova-kandidata za organizaciju Svjetskog prvenstva u 50-metarskim bazenima 2013. godine. FINA je u prvom izboru provedenom u srpnju prošle godine povjerenje ukazala Dubaiju, ali Emirati su zbog posljedica ekonomske krize sredinom svibnja odustali i doveli do novog izbora.

Dubai je prošle godine u svojoj trećoj utrci nakon kandidature za SP 2005. koje je otišlo Montrealu i SP 2007. koje je dobio Melbourne dobio 13 glasova i iza sebe ostavio Hamburg (5) na drugom i Moskvu (3) na trećem mjestu.

Vezane vijesti

Na konvenciji u urugvajskom Punta del Esteu FINA je objavila da se Hamburg i Moskva ponovno natječu, a konkurenciju im ovog puta čine Barcelona, Sydney i Seoul. Naizgled se čini da je kandidatura Južnokorejaca osuđena na propast jer je Svjetsko prvenstvo sljedećeg ljeta u Šangaju, ali navodno FINA "navija" upravo za Seoul: "Uključili smo se na izričit poziv čelnika Svjetske plivačke federacije", izjavio je predsjednik Južnokorejskog saveza Ki-Heung Lee.

Svjetsko prvenstvo u 25-metarskim bazenima koncem godine nije palo kao žrtva recesije, Dubai će izdržati trošak organizacije od 15. do 19. prosinca, a u izgradnju Dubailanda, hi-tech plivačkog kompleksa, uložili su oko 300 milijuna dolara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!