Košarka

"Očekivali smo veći otpor Dinama"

Borna Rupnik • četvrtak, 30.09.2010.
"Očekivali smo veći otpor Dinama"
Foto: Kristijan Komarica

Cedevita je uvjerljivom pobjedom nad moskovskim Dinamom došla na prag plasmana u Eurokup te nije čudo što su trener Aleksandar Petrović i novopridošli Vedran Vukušić po završetku susreta bili itekako zadovoljni...

"Prvo je poluvrijeme bilo doslovno briljantno, mislim da navijačima nismo mogli poslati bolji poziv za sljedeću domaću utakmicu", izjavio je Cedevitin trener Aleksandar Petrović nakon što su njegovi igrači protiv Dinama iz Moskve u prvoj utakmici kvalifikacija za Eurokup stvorili 36 koševa prednosti.

Sergej Bazarevič, trener Dinama: "Razočaran sam, ne toliko općenitom igrom nego pokazanim u posljednjih nekoliko minuta kada nismo pokazali karakter. Nismo ni očekivali da ćemo odmah na početku sezone igrati dobro jer smo mlada momčad, ali prestati igrati prije kraja utakmice vrlo je loš znak. Problem je što neki igrači prošle sezone nisu igrali, a neki su imali sporedne uloge. Moramo naći igrače koji će se boriti i voditi momčad, naš problem je psihološke prirode".

Vezane vijesti

Ipak, Petrović poziva na oprez do samog kraja: "Plasman u Eurokup bio nam jedan od trofeja sezone, što nam je bio i imperativ, no odradili smo tek prvih 40 minuta".

"Moji su igrači od prvog trenutka priprema na Rogli pokazali da imamo homogenost, ali nije lako ovako važnom utakmicom otvarati sezonu", dodao je.

Osvrnuo se i na nastup jednog pojedinca, Amerikanca Dontayea Drapera, koji je ubilježio 15 koševa te po sedam skokova i asistencija: "Draper je igrač koji svoje suigrače čini boljima, čim sam ga vidio znao sam da ćemo igrati dobru košarku".

Svoje je viđenje utakmice ponudio i Vedran Vukušić, prošlosezonski član Cibone: "Za nas je ovo iznenađujući rezultat, očekivali smo veći otpor Dinama. Ali znali smo kako igraju pa smo im zatvorili napadački skok te limitirali playmakera Hvostova. To je bio ključ pobjede".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!