Košarka

Cedevita koračić do Eurokupa

Edvard Burić • srijeda, 29.09.2010.
Cedevita koračić do Eurokupa
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Cedevite otvorili su sezonu pobjedom u prvoj utakmici kvalifikacija za nastup u Eurokupu. Dinamo iz Moskve nije imao baš nikakve šanse, a kući se vraća s minus 36...

Cedevita je odigrala odličnu utakmicu, kontrolirala rezultat od samog početka, razliku u kontinuitetu povećavala i na kraju slavila s uvjerljivih 97:61.

Atraktivna i izuzetno kvalitetna Cedevita oduševila je gledatelje i došla na samo koračić od grupne faze Eurokupa. Utakmica u Moskvi trebala bi biti samo formalnost budući da je razlika prevelika i za puno jače sastave od Dinama iz Moskve.

Od početka utakmice Cedevita je pokazala tko je gazda u Sutinskim vrelima i nakon tri minute igre otišla na 8:0. Gostujuća klupa tada uzima minutu odmora, ali to ne smeta igračima Cedevite koji nastavljaju niz.

Dolaze do 13:0 košem odličnog Marina Baždarića, a odgovara mu Khvostov tricom za prve koševe Dinama. Do kraja četvrtine razlika se samo povećavala, a prvih deset minuta završava 29:13.

Druga četvrtina također u potpunosti pripada domaćem sastavu koji nemilosrdno puni koš gostiju iz Moskve. Ruski predstavnik bio je izuzetno frustriran razvojem situacije na parketu, a njihova klupa je zahvaljujući stalnim prigovorima dobila i tehničku pogrešku.

Poluvrijeme završava 54:27 i već tada je bilo jasno da će Cedevita ostvariti uvjerljivu pobjedu pred uzvrat u Moskvu.

Treći period utakmice i dalje se odvija prema planu kluba iz Podsuseda, Baždarić zabija devet Cedevitinih koševa i postavlja najvećih 76:42. Nakon 30 minuta igre na semaforu svijetli 80:48.

U posljednoj četvrtini vidjeli smo i nekoliko atraktivnih poteza. Za goste je nešto pokušavao i donekle odgovarao jedino Zhukanenko, a kod Cedevite gotovo da i nije bilo neraspoloženog igrača.

Utakmica je završila 97:61. Najviše koševa za Cedevitu postigao je Baždarić - 21, a pratili su ga Corsley Edwards s 18 koševa i sedam skokova za 22 minute, Dontaye Draper s 15 koševa, sedam skokova i dodavanja, Vedran Vukušić s 15 koševa i šest skokova, a dvoznamenkasti broj koševa postigao je i Robert Troha (12).

Kod gostiju najviše je pokazao Zhukanenko upisavši 18 koševa i 12 skokova, a jedini koji ga je pratio je Khvostov s 11 koševa. Uzvrat je za tjedan dana, a ako se ne dogodi nekakva velika senzacija Cedevita će nakon tog dvoboja biti sudionik Eurokupa, drugog po snazi europskog klupskog košarkaškog natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.09.2010. u 09:26
    valjda je ovo dosta za uzvrat..
    Obrisan korisnik