Košarka

Zagrebu vrlo mala prednost za Španjolsku

Borna Rupnik • srijeda, 29.09.2010.
Zagrebu vrlo mala prednost za Španjolsku
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Zagreba u prvom okršaju kvalifikacija za Eurokup za protivnika imaju španjolsku Gran Canariju, a na uzvrat nose malu prednost...

Samo dva koša viška (71:69) stvorili su Mravi iz Trnskog u prvoj utakmici kvalifikacija za Eurokup protiv gostujuće Gran Canarije. S obzirom na razvoj situacije u prvom poluvremenu, moglo je i gore, no s obzirom na završnicu, moglo je i bolje.

U inače prilično izjednačenoj su utakmici, naime, Španjolci uspjeli serijom 13:0 izgraditi dvoznamenkastu prednost prije odlaska na odmor (40:29) te je sastavu Denisa Bajramovića u nastavku preostalo prvo hvatati rezultatski priključak.

To im je, srećom, pošlo za rukom, na krilima nekolicine igrača, uključujući i novopridošlog Marija Kasuna te mladog Darija Šarića te se u zadnje dvije minute ušlo sa šest koševa prednosti za Zagrepčane (71:65).

No, posljednja je riječ pripala Gran Canariji. Na neuspješne pokušaje Luke Žorića i Krunoslava Simona ubačajima odgovaraju Spencer Nelson i Tomas Bellas i stavljaju vrlo težak zadatak pred Zagreb.

Mario Kasun bio je prvi strijelac Mrava sa 17 koševa uz šest skokova, Žorić je ostavio double-double učinak (16 koševa, 12 skokova), a dvoznamenkasti su bili još kapetan Simon (13) te američka prinova Gregory Renfroe (11). Dario Šarić igrao je 16 minuta i postigao četiri koša (1/4 iz igre, i 2/2 s linije slobodnih bacanja).

S druge strane, svi igrači Gran Canarije upisali su se listu strijelaca, a najbolji su bili Charles Wallace s 13 i Jaycee Carroll s 11 pogodaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.09.2010. u 09:27
    dobro je sto mali saric doiva priliku
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2010. u 01:47
    Na uzvrat po pobjedu! Jedino Zagreb!
    Obrisan korisnik