Nogomet

Liverpoolu "nula", povratak Napolija

Ante Zovko • četvrtak, 30.09.2010.
Liverpoolu "nula", povratak Napolija
Foto: EPA

U skupini K Europske lige Liverpool je nakon još jedne neuvjerljive utakmice u Utrechtu izvukao samo remi bez golova, dok Steaui ni tri rana pogotka protiv Napolija nisu bila dovoljna. U skupini L u obje utakmice slavili su gosti. Porto je s minimalnom pobjedom otišao iz Sofije, dok je Bešiktaš svoj pobjednički niz produžio kod bečkog Rapida.

Skupina K

Utrecht - Liverpool 0:0

Engleski velikan ni ovaj put nije ostavio neki jači dojam. Bez kapetana Gerrarda pokušavali su prije svega preko Torresa i Kuijta.

U posljednje vrijeme kritizirani španjolski napadač bio je najopasniji igrač Liverpoola, zaprijetio u par prilika, ali nedovoljno da se Nizozemci zabrinu. U nesadržajnoj utakmici s domaće je strane najčešće prijetio kapetan Silberbauer.

Nizozemci su pred kraj susreta u nekoliko prilika mogli ugrabiti tri boda. Nije briljirala engleska obrana, ali niti domaći igrači nisu bili precizni pa je podjela bodova ispao najrealniji ishod.

Steaua - Napoli 3:3
(Cribari 3' (ag.), Tanase 11', Kapetanos 16'/Vitale 44', Hamšik 73', Cavani 90')

Rumunji su krenuli uraganski i u prvih šesnaest minuta pomeli talijanskog predstavnika. U trećoj minuti poveli su autogolom Emilsona Cribarija, a u 11. je vodstvo udvostručio Cristian Tanase. U 16. minuti Talijani su potopljeni pogotkom Pantelisa Kapetanosa.

Isti Kapetanos u 31. je minuti izravnim crvenim kartonom dao priliku Napolitancima da se vrate u igru. To su oni i učinili u završnici prvog dijela - u 44. minuti na 3:1 smanjuje Luigi Vitale. U 54. minuti dva šoka za Talijane, ali bez posljedica. Prvo je Nicolita pogodio stativu, a Tanase nakon toga prečku.

Ipak se brojčana nadmoć osjetila pa Talijani smanjuju. U 73. minuti na gol zaostatka smanjuje Marek Hamšik. U posljednjoj minuti veliki šok za Rumunje. Veliki bod Talijanima donio je Cavani.

Skupina L

CSKA Sofija - Porto 0:1
(Falcao 16')

Porto je nakon uvjerljive pobjede u prvom kolu i u Sofiji od početka pokazao da je veliki favorit. Puno bolje portugalsko prvo poluvrijeme u 16. je minuti potvrdio Falcao na asistenciju Hulka, koji je i sam nekoliko puta zaprijetio.

Domaćin se probudio u pokušaju da izjednači, no iskusni Portugalci odbijali su jalove bugarske pokušaje i došli do druge pobjede u skupini koja ih stavlja u odličnu poziciju pred nastavak natjecanja.

Rapid Beč - Bešiktaš 1:2
(Kavlak 51'/Hološko 55', Bobo 64')

Na Ernst Happelu gledatelji su u prvom dijelu vidjeli nešto prilika, a najbolju od njih u 12. je minuti je propustio Ricardo Quaresma. Napadač Beškitaša je pogodio stativu.

Već početak drugog poluvremena dao je naslutiti kako će se igrati mnogo bolja utakmica. U 51. minuti poveo je Rapid. Strijelac je bio Veli Kavlak. Austrijsko slavlje nije dugo potrajalo, već u 55. izjednačava Filip Hološko, a isti igrač u 58. pogađa prečku.

Deivson Bobo u 64. potpuno preokreće rezultat i najavljuje da Turci neće biti poraženi ni u sedmoj utakmici zaredom.

Europska liga, skupina K

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

FCSB3:3Napoli
Utrecht0:0Liverpool
1Liverpool 68:3+510
2Napoli 68:9-17
3FCSB 69:11-26
4Utrecht 65:7-25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.10.2010. u 00:35
    Rasulo,šteta Toresa i Gerarda, da nije njih za opstanak bi se borili.
    Obrisan korisnik
  • The_Killer_000730.09.2010. u 22:42
    liverpool se došao braniti
    The_Killer_0007