Nogomet

Božić: "Presudit će želja za pobjedom"

Ivana Jurica • petak, 01.10.2010.
Božić: "Presudit će želja za pobjedom"
Foto: Martina Japundžić

Poslije još jednog domaćeg poraza, onog od zaprešićkog Intera, nogometaši Šibenika putuju na dalmatinski derbi na Stanove. Zaostatak na ljestvici je takav da u svakoj utakmici momčad Vjekoslava Lokice mora tražiti sva tri boda. Tako će biti i u Zadru, iako je Zebićeva momčad posebno neugodna na svom terenu. A povratak u momčad dvojice igrača zalog je za optimizam šibenskog prvoligaša.

Za razliku od posljednjeg susreta protiv Intera sastav Vjekoslava Lokice bit će jači za dvojicu važnih igrača: u momčadi bi se od prve minute trebali naći Marko Kartelo na stoperskoj poziciji, odnosno Daniel Georgievski na desnom boku (možda i ponajbolji igrač Šibenika u pobjedi nad Hrvatskim dragovoljcem). No, promjena u sastavu moglo bi biti još, jer Lokica nije zadovoljan igrama pojedinih igrača.

"Meni osobno, kao treneru, je najvažnije da svih 11 igrača da svoj maksimum i da se bori. To je segment s kojim apsolutno nisam bio zadovoljan u dosadašnjim utakmica, da je svih 11 igrača dalo svoj maksimum, osim možda 60 – 70 minuta utakmice protiv Hrvatskog dragovoljca. U svim ostalim utakmicama svih 11 igrača nije bilo kompaktno, maksimalno borbeno, pogotovo neki igrači od kojih se to najviše očekuje", kazao je Lokica na današnjoj konferenciji za novinare.

Na listi ozlijeđenih i ovog su tjedna Gović, Bulat, Cerić, Amauri, Aračić i Jordan. Lee i dalje nema pravo nastupa, Elez je suspendiran, a Malčićev je nastup pod znakom pitanja jer gotovo cijeli tjedan nije trenirao. Lokica je danas istaknuo i kako su upitni nastupi Bačelića-Grgića i Husmanija, ali ne zbog ozljede, već igre koju (ne)pružaju, ali gotovo je sigurno da će obojica biti u početnoj postavi, jer drugog izbora trener Šibenika, u ovom trenutku, jednostavno nema.

Upravo spomenuti dvojac trebao bi činiti defenzivni dio veznog reda Modrih u Zadru, što bi trebalo značiti da bi nakon dužeg vremena Niko Tokić trebao na svoju pravu poziciju, u vrh napada. Ne bi bilo iznenađenje ni da Lokica oba desna beka stavi u igru od prve minute, s tim da bi na lijevom zaigrao Jurčević, jer Medvid bi, s Kartelom, trebao činiti stoperski dvojac.

Od prve minute u sastavu bi se mogao naći i Ivan Božić koji je dan uoči utakmice na Stanovima kazao: "U Zadru nas očekuje velika borba, gdje će presuditi duel igra. Momčad koja će više željeti pobjedu na kraju će i slaviti. Nadam se da ćemo to biti mi, jer vrijeme je da se neke stvari promijene. Mi, po igračkom kadru, nismo momčad koja bi se borila za ostanak. Igrao sam u Zadru četiri – pet puta. Uvijek je to bilo 0:1, 0:0, 1:0. Jednom smo čak dobili s 3:2 u Drugoj ligi kad je Rukavina dao dva gola. Nadam se da je ovo prekretnica, da se moramo trgnuti, jedan za drugoga uklizati, maksimalno se boriti, jer jedino tako se možemo izvući iz ove situacije, da svi živimo za rezulat, za uspjeh, jer ako ne bude tako neće biti dobro."

"Doveli smo se u situaciju koju nitko nije želio, ni igrači, ni klub, ni trener, ni navijači. Kako je prije četiri mjeseca bilo lijepo tako je sada duplo gore. Ali moramo svi dati 120% svojih mogućnosti da bi izašli iz ovoga gdje se trenutno nalazimo, jer ovaj klub ne spada da se bori za ostanak, a kamoli da igra Drugu ligu. Ali, ponavljam, moramo svi davati 120 posto svojih mogućnosti, ako treba i staviti glavu na kopačku, svaki kontakt da bude takav, da bi izvukli pozitivan rezultat", naglasio je Božić koji smatra da bi upravo utakmica u Zadru mogla biti prekretnica za njegovu momčad.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Ivo Krecak01.10.2010. u 21:52
    izgubit nećemo
    Ivo Krecak
  • AAAAAAA01.10.2010. u 20:33
    e moj Lokica, ako ovo izgubis bilo bi krajnje vrime da se ostavis nogometa, a ako ne nogometa, bar se ostavi Sibenika al protiv zadra bi mozda cak i lokica moga dobit...
    AAAAAAA