Ostali sportovi

Zlatne medalje Tkalčec i Seligmana

Maja Giljanović • petak, 01.10.2010.
Zlatne medalje Tkalčec i Seligmana
Foto: Maja Giljanović

Prvu zlatnu medalju na natjecanjima Svjetskog kupa u Ostravi je na preskoku osvojila Tijana Tkalčec, prvo mjesto je osvojio i Robert Seligman u konju s hvataljkama, Tkalčec je nastupila i u finalu na parteru, a Marijo Možnik je u finalu na preči zauzeo osmo mjesto.

Odlično su hrvatski reprezentativci odradili posljednju provjeru prije odlaska na Svjetsko prvenstvo koje se od 16. do 24. listopada održava u Rotterdamu i na natjecanju Svjetskog kupa u Ostravi u kvalifikacijama u četvrtak izborili četiri finala.

Marijo Možnik i Robert Seligman su osvojili drugo mjesto na preči (15,050) i na konju s hvataljkama (14,950), a Tijana Tkalčec je izborila dva finala, na preskoku s četvrtom i na tlu s osmom najboljom ocjenom kvalifikacija.

Još bolje vijesti su stigle nakon finala, Tkalčec i Seligman su se uspeli stepenicu više i osvojili zlatne medalje na preskoku i na konju s hvataljkama. Čakovčanki je ovo prva zlatna medalja na natjecanjima Svjetskog kupa, a izborila ju je ocjenom 13,500. Prvi skok, premet salto s okretom od 360 stupnjeva, donio joj je 13,750, a za jurčenko pruženi s okretom od 360 stupnjeva 13,250. Seligman je, pak, prvi put na jednom natjecanju u cijelosti odradio vježbu s polaznom ocjenom 16,400 i slavio s 15,200.

Možnik je na koncu osvojio osmo mjesto u finalu, a loše je u Ostravi prošao samo Marko Brez. Zagrepčanin je virozan pao s konja s hvataljkama i iscrpljen povraćanjem otkazao ostale nastupe.

Tomislav Marković se zbog ozljede nije ni otisnuo na put u Češku, a zbog problema s tetivom Osječanin je otkazao i nastup na Svjetskom prvenstvu: "Ozljeda se pogoršala nakon nastupa u Gentu" (u Belgiji je sredinom rujna osvojio brončanu medalju, nap. a.) "situacija je sada bolja, ali vidi se nedostatak treninga. Krivo mi je zbog Rotterdama i momčadske konkurencije, ali bol je prejaka i u najgorem slučaju u pitanje dolazi i nastup na Svjetskom kupu u Osijeku. Više ću znati 5. nakon kontrole u Krapinskim toplicama, ovisno o preporuci doktora Čička nastavit ću sa sadašnjom terapijom ili ću morati pod nož u kom slučaju me čeka višemjesečni oporavak".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!