Rukomet

Buzetu rekordna pobjeda

Josip Piršljin • subota, 02.10.2010.
Buzetu rekordna pobjeda

Rukometaši Buzeta ostvarili su svoju najveću pobjedu u povijesti kluba svladavši ekipu Olympia Handball iz Londona s čak 43:11 u kvalifikacijskom turniru EHF Challenge Cupa...

Rukometni klub Buzet ove sezone prvi put igra europska natjecanja, a Europska rukometna federacija dodijelila im je domaćinstvo kvalifikacijskog turnira Challenge Cupa skupine A u kojoj se osim domaćina, nalaze i ukrajinski Polytechnik, irski Dublin International i engleski Olympia Handball. Prve dvije ekipe iz skupine prolaze u treći krug natjecanja gdje se već nalazi RK Međimurje iz Čakovca.

Buzet je odlično krenuo u utakmicu nošen podrškom oko 400 gledatelja koji su ispunili dvoranu. Vrlo brzo dolaze do 7:0 i gosti tek u 8. minuti postižu svoj prvi pogodak na utakmici. Momčad iz Londona, u kojoj ne igra niti jedan Englez, nije mogla parirati raspoloženim Buzećanima.

Već početkom drugog poluvremena domaći rukometaši čvrstom igrom u obrani i kontranapadima dolaze do 20 golova prednosti (25:5), a na 30 povećavaju u 53. minuti (39:9). Najefikasniji u redovima Buzeta bio je Mirjan Horvat sa šest golova, dok je vratar Endi Petrić skupio 15 obrana. Sljedeći protivnik Buzetu je irski Dublin International.

U drugoj utakmici skupine A Polytechnik iz Ukrajine bio je bolji od Dublin Internationala rezultatom 33:24.

foto: www.rk-buzet.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!