Rukomet

CO Zagrebu titula favorita

Ivana Strahija • subota, 02.10.2010.
CO Zagrebu titula favorita
Foto: Kristijan Komarica

U subotu naš najbolji rukometni klub igra drugo kolo Lige prvaka i odlazi na gostovanje u Sarajevo, k Bosni Irfana Smajlagića. S obzirom na dosadašnje rezultate iz prvog kola, Zagrepčani idu s titulom favorita.

Zagrepčani su nakon prvog odigranog kola u novoj sezoni elitne Lige prvaka voditelji tablice Skupine D, pobjedom nad Constantom u Rumunjskoj upisali su dva boda i +10 golova. Sarajevska Bosna se pak prvim kolom nema čime pohvaliti, jer je na gostovanju u Rusiji, kod debitanta Lige prvaka St. Petersburga, izgubila 32:27.

Poraz su Smajlagićevi rukometaši upisali iako su imali +4 u drugom dijelu, no dopustili su si crnu rupu u kojoj je domaća ekipa napravila seriju od 8-2 i osvarila veliku i važnu pobjedu.

U najavi susreta svojim je rukometašima nakon neugodnog poraza trener Bosne pokušao dići samopouzdanje: "Uvjeren sam da straha od protivnika neće biti, jer onaj ko se boji ne treba ni da se bavi sportom. Pružit ćemo svoj maksimum u ovoj utakmici" rekao je Irfan Smajlagić za službene klupske internetske stranice.

O protivnicima je kazao: "O Zagrebu se nema puno što pričati. Njihove kvalitete su dobro poznate svima. U ovu utakmicu oni ulaze kao favoriti. Iako smo zajedno tek neka dva mjeseca i još uvijek nismo dovoljno uigrani, vjerujem da ćemo u subotu pružiti svoj maksimum i dostojno se suprotstaviti hrvatskom prvaku."

Na istoj konferenciji za novinare bio je i Sandro Uvodić, nekad golman Zagreba, sada Bosne: "Poštujemo protivnika, znamo njegove kvalitete, ali također ga se ne bojimo. To su ljudi kao i mi, od krvi i mesa. Zagreb ima možda bolje igrače, ali uvjeren sam da treniramo i bolje i više nego oni i ukoliko budemo maksimalno borbeni možemo nadoknaditi nedostatke. Najvažnije je da ne bude mnogo oscilacija i crnih rupa, te da zadržimo koncentraciju što je moguće duže."

Smajlagićeva momčad je interesantna po tome što u svojim redovima ima velik broj igrača koji su ranije igrali za čakovečki rukometni klub, to su redom lijevi vanjski Risto Arnaudovski, srednji vanjski Igor Karačić, desno krilo Luka Raković, desni vanjski Josip Pažin i pivot Danijel Mesarić. Osim njih, vrijedi spomenuti BiH reprezentativce Tarika Međića, Amira Čakića, Kostu Savića, Damira Efendića (juniori) i Faruka Vražalića (juniori), potom slovenskog reprezentativca Petera Pucelja, crnogorskog reprezentativca Petra Kapisodu i na kraju srpskog reprezentativca Žikicu Milosavljevića.

Zagrepčane tako čeka respektabilna ekipa, no na valu dobre igre i rezultata mogu u Sarajevu doći do pozitivnog rezultata. Trener CO Zagreba Nenad Kraljić nakon Constante s pravom je istaknuo dvojicu svojih rukometaša, Ljubu Vukića, koji je postigao 13 pogodaka, i Marina Šegu, koji je upisao čak 22 obrane: "Ljubo Vukić posljednjih je godina bio nepravedno zapostavljen. U obrani radi ono što većina krila ne može, a sad mu se otvorilo i u napadu. Bio je na rubu odlaska, no inzistirao sam na tome da ostane. Drago mi je da mi je ovako uzvratio za to povjerenje. Što se Šege tiče, nije on nikakvo iznenađenje, cijele pripreme branio je zaista jako dobro, i u odličnoj je formi", kazao je Kljaić za službene internetske stranice kluba.

Iako nesumnjivi favorit, Zagreb bi trebao biti oprezan i u utakmicu ući s maksimalnom koncentracijom, ne podcjenjujući protivnika. Ne treba sumnjati da će Irfan Smajlagić pokušati iskoristiti baš svaku, pa i najmanju priliku, ukoliko mu je Zagrepčani ukažu.

U svakom slučaju u subotu u 19 sati sarajevske ljubitelje rukometa u dvorani "Mirza Delibašić" očekuje prava rukometna poslastica, koju će hrvatski zaljubljenici u taj sport moći pratiti putem HTV-ovog Drugog programa.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

St. Peterburg23:32Atletico de Madrid
Flensburg29:22CSM Constanta
Bosna BH Telecom26:26RK Zagreb
1Atletico de Madrid 10303:236+6717
2Flensburg 10288:249+3916
3RK Zagreb 10303:261+4214
4Bosna BH Telecom 10222:286-645
5CSM Constanta 10261:302-414
6St. Peterburg 10259:302-434

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!