Nogomet

Složni u Zagrebu, Varaždinu i Koprivnici

Bernard Jurišić, Borna Rupnik • subota, 02.10.2010.
Složni u Zagrebu, Varaždinu i Koprivnici
Foto: Kristijan Komarica

U desetom kolu 1. HNL moglo bi biti itekako neizvjesnih dvoboja, što nimalo nije olakšalo posao hrabrim Sportnetovim prognozerima...

Slaven Belupo - Cibalia (subota, 18:00)

Bernard Jurišić: Koprivničani polako ali sigurno zauzimaju svoje mjesto u gornjem domu ljestvice, a probleme imaju uglavnom na gostovanjima. Vinkovčani su i ove sezone čvrsta i tvrda momčad, na njih europsko iskustvo nije djelovalo tako razorno kao na Šibenčane. Ipak, Slaven je kod kuće prilično siguran ove sezone.

Prognoza: Pobjeda Slaven Belupa (dosadašnji omjer 8-8)

Borna Rupnik: Težak par za prognozu. Koprivničani su ljetos obavili odličan posao na tržištu, Cibalia su pritom mnogi napustili, a na ljestvici ih danas dijeli jedan jedini bod. Velik je to poticaj za Vinkovčane, koji se uzdaju i u čvrstu obranu, a premda Petkoviću nedostaju Milardović i Mujanović, domaćini djeluju bliže pobjedi.

Prognoza: Pobjeda Slaven Belupa (dosadašnji omjer 7-9)

Zadar - Šibenik (subota, 18:00)

Bernard Jurišić: Ove je sezone Zadar u boljoj formi i poziciji od svojih najbližih susjeda, a susjedski derbi uvijek nosi posebne motive i želje. Šibenčani su od momčadi iz europskih natjecanja spali na momčad koja se bori za opstanak, pa im je svaka utakmica gotovo od presudne važnosti. Zadrani nisu baš "gostoljubivi" domaćini, ali remi u ovom trenutku vjerojatno nikoga ne bi razočarao.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji omjer 8-8)

Borna Rupnik: Šibeniku malo toga ove sezone polazi za nogom, a Zadar je vrlo dobar domaćin s tri pobjede i jednim remijem iz četiri utakmice. Premda će se vjerojatno i Šibeniku kad-tad nešto otvoriti na dulje staze, izgledi su ipak na strani ekipe Dalibora Zebića.

Prognoza: Pobjeda Zadra (dosadašnji omjer 7-9)

Split - Osijek (subota, 18:00)

Bernard Jurišić: Split je u dobroj formi, prvi je pratitelj Hajduka i Dinama i tu namjerava ostati i nakon Osijeka. Splitovci svoj Park mladeži ljubomorno brane od svih napada, pa će i Osječanima biti teško osvojiti "crvenu tvrđavu".

Prognoza: Pobjeda Splita (dosadašnji omjer 8-8)

Borna Rupnik: Razlika između Splita i Osijeka na tablici je nešto osjetnija od one koja bi mogla biti na terenu. Osječani znaju stvarati prigode, najčešće ih muči samo realizacija, a Split će pokušati sve ne bi "bajka" na Parku mladeži trajala što dulje.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji omjer 7-9)

Rijeka - Lokomotiva (subota, 18:00)

Bernard Jurišić: Nemam ništa protiv Rijeke (jer su me neki pitali), ali i dalje smatram da Riječani ove sezone nemaju momčad za borbu za titulu, koja se činila mogućom nakon prvih nekoliko kola. Rijeka je tu negdje, u prvom redu pratitelja Hajduka i Dinama, ali više od toga trenutno ne. Od Lokomotive su svakako bolji, a niska negativnih rezultata trebala bi se prekinuti ovog vikenda.

Prognoza: Pobjeda Rijeke (dosadašnji omjer 8-8)

Borna Rupnik: Lokomotivini rezultati krenuli su u posljednje vrijeme nizbrdo, protiv Dinama nije bilo ni puno dobre igre, no to je još uvijek momčad koja ima i glavu i rep. Uspiju li sanirati neke ozljede, bit će jako tvrd orah za Rijeku koja mora prekinuti niz poraza i imperativ joj je vratiti pobjedničko raspoloženje na Kantridu. Moglo bi tu biti i dosta nervoze, a na kraju bi svakome mogao pripasti po bod.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji omjer 7-9)

Varaždin - Zagreb (subota, 18:00)

Bernard Jurišić: Hajduk se Varaždincima "provukao", sad im slijedi neka potpuno drugačija utakmica. Predstavom na Poljudu "bumbari" su se stavili u poziciju favorita protv "pjesnika", a pobjedom bi brzo obrisali razočaranje koje im je ostalo nakon dobre predstave začinjene s nula bodova u Splitu.

Prognoza: Pobjeda Varaždina (dosadašnji omjer 8-8)

Borna Rupnik: U Varaždinu će se igrati susret momčadi koje mogu biti vrlo zadovoljne dosadašnjim prezentacijama i učinkom u prvenstvu. Ukoliko tako nastave, to obećava i dobru utakmicu, možda i dosta pogodaka, a pritom bi se nešto bolje mogli snaći Varaždinci.

Prognoza: Pobjeda Varaždina (dosadašnji omjer 7-9)

Karlovac - Hajduk (nedjelja, 17:30)

Bernard Jurišić: Hajduk i dalje uspješno kombinira prvenstvo s europskim obvezama, a Karlovac je novo veliko iskušenje splitske momčadi. Prošle sezone su poraženi uz primjedbe sucu zbog pobjedničkog pogotka, a ove sezone "bili" žele uzvratiti Karlovčanima za taj bolan poraz. Atmosfera u Hajduku je izvrsna nakon trijumfa protiv Anderlechta i Splićani su svakako favoriti na Čavleku. No, Pamić im je sigurno pripremio puno muke.

Prognoza: Pobjeda Hajduka (dosadašnji omjer 8-8)

Borna Rupnik: Karlovčani teško nalaze stabilnost koja ih je krasila prošle sezone, no svakako mogu "zapapriti" Hajduku. Slavlje "sa sirenom" protiv Anderlechta Splićanima može dati dodatna krila, ali ih i gurnuti u euforiju, te istaknuti njihov eventualni umor.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji omjer 7-9)

Dinamo - Istra 1961 (nedjelja, 18:00)

Bernard Jurišić: Razlika u kvaliteti je očigledna, a Istra je jedna od onih momčadi koja uistinu nema nikakvih šansi nauditi Dinamu u Maksimiru. Opasnost za "modre" leži u podatku da je iza njih razočaravajući europski ogled u Solunu, no Puljani će bod(ove) ipak morati potražiti negdje drugdje.

Prognoza: Pobjeda Dinama (dosadašnji omjer 8-8)

Borna Rupnik: Poraz od PAOK-a, koliko god nespretan i nepotreban bio, ne bi trebao narušiti Dinamove europske, pa tako ni domaće ambcije. Osim toga, Istra ionako ima dovoljno svojih problema i bilo što osim nova tri boda na kontu aktualnog prvaka bilo bi veliko iznenađenje, a teško će ga biti.

Prognoza: Pobjeda Dinama (dosadašnji omjer 7-9)

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!