Vodeni sportovi

Karlina borba s vjetrenjačama

Maja Giljanović • nedjelja, 03.10.2010.
Karlina borba s vjetrenjačama
Foto: Davor Sajko

Najbolja hrvatska plivačka maratonka Karla Šitić sjajno je odradila natjecanja Svjetskog kupa u dalekoj Kini, Splićanka je i u Shantou i u Hong Kongu osvojila odlično šesto mjesto i ukupnom poretku FINA Svjetskog kupa na 10 kilometara zadržala visoku petu poziciju.

Karla Šitić se na dalek put u Kinu otisnula sama, bez oca i trenera Slavena, ali kao u prkos objektivnim poteškoćama odradila jeizvrstan posao. Najbolja hrvatska plivačka maratonka je i 26. rujna na Svjetskom kupu u Shantou i tjedan dana poslije na natjecanju Svjetskog kupa u Hong Kongu osvojila šesto mjesto.

U prljavoj i toploj rijeci (25 stupnjeva Celzijevih) Karla se u Shantou u velikoj gužvi na ulasku u cilj izborila za visoku poziciju tik iza najboljih pet, svjetske prvakinje na 5 km Eve Fabian, svjetske prvakinje na 25 i europske prvakinje na 10 km Linsy Heister, europske viceprvakinje na 10 i 25 km Angele Maurer, Emily Hanson i Emily Bruneman.

Koliko je dobro tinejdžerica plivala, najbolje ilustrira podatak da je iza sebe među ostalima ostavila i europsku prvakinju na 25 km Olgu Berešnjevu i svjetsku prvakinju na 10 km Martinu Grimaldi.

U Hong Kongu (u moru) Šitić je ponovno osvojila šesto mjesto i to nakon nesmiljene borbe u posljednja dva kilometra u kojoj je na koncu skočila četiri pozicije i za pobjednicom zaostala samo pet sekundi. Pobjednica je i ovog puta Fabian, drugo mjesto je osvojila Bruneman, a treće ponovno iskusna Maurer.

Dva šesta mjesta u Kini Karlu su zadržala na visokoj petoj poziciji u ukupnom poretku FINA Svjetskog kupa na 10 kilometara, ali sljedeću utrku u meksičkom Cancunu 9. listopada Splićanka će zbog nedostatka financijskih sredstava propustiti i natjecanju se vratiti na finalnoj utrci u Sharjahu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 23. listopada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.10.2010. u 06:49
    Bravo Karla!
    Obrisan korisnik