Nogomet

Video: Eduardo asistent u pobjedi u derbiju

Borna Rupnik • ponedjeljak, 04.10.2010.
Video: Eduardo asistent u pobjedi u derbiju
Foto: Davor Sajko

U velikom derbiju ukrajinskog nogometnog prvenstva, Šahtar je svladao kijevski Dynamo i tako povećao svoju prednost na čelu poretka...

Dynamo iz Kijeva nerado je ušao u okršaj sa svojim najvećim rivalima nakon europskog poraza u Tiraspolu i smjene trenera Valerija Gazajeva. Šahtar nije imao milosti i slavio je rezultatom 2:0.

No, odluka o pobjedniku pala je tek u drugom poluvremenu. U 64. minuti mrežu gostiju načeo je Luiz Adriano, a posao je dovršio Teixeira u drugoj minuti sudačke nadoknade, nedugo nakon crvenog kartona El Kaddourija.

Darijo Srna odigrao je svih, vrlo dobrih 90 minuta, a cijelu je utakmicu s druge strane terena odradio Ognjen Vukojević, dok je Eduardo da Silva ušao je kao zamjena nakon sat vremena igre, ali je i asistirao za drugi gol Šahtara.

"Utakmica je bila bogata i napeta, a vidjeli smo agresivnost, napade, protunapade i mnogo borbe. I jedni i drugi željeli su pobjedu, a mislim da su Kijevljani zaslužili i više od jednog isključenja. Mislim da smo ipak pokazali više od svog protivnika", konstatirao je Šahtarov trener Mircea Lucescu.

Šahtar vodi s 31 bodom iz 12 utakmica, a Dynamo slijedi s 26.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!