Nogomet

"Bili smo bolji u sve tri utakmice"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 04.10.2010.
"Bili smo bolji u sve tri utakmice"
Foto: Sandro Donda

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina ostvarila je zacrtani cilj i plasirala se u nastavak kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo. Izbornik Ivan Gudelj zadovoljan je viđenim u sve tri utakmice...

Prokockanih 2:0 protiv Izraela i osvajanje samo jednog boda, pobjeda nad bugarskim vršnjacima 2:1 i remi bez pogodak s Grčkom bio je dovoljan našim mladim nadama za drugo mjesto u kvalifikacijskoj skupini i prolazak u sljedeću fazu natjecanja u potrazi za nastupom na europskoj smotri.

"Bili smo bolji od svojih protivnika na sve tri utakmice, a svi su igrali vrlo defenzivno protiv nas, pogotovo Grčka u trećem kolu", sažeo je izbornik Ivan Gudelj poslije uspješno odrađenog posla.

"Stoga smo morali naporno raditi za svaki pogodak, ali prošli smo dalje i to je uspjeh. Sada imamo dovoljno vremena pripremiti se za idući krug, u kojem ćemo biti još 40 ili 50 posto bolji", dodao je.

Hrvatsku dominaciju na terenu spomenuo je i izbornik mlade grčke reprezentacije, Theodoris Pachatouridis: "Hrvatska je bolje distribuirala loptu i bila znatno opasnija. Zato smo se odlučili koncentrirati na obranu".

"Prijetili smo iz protunapada, a rezultatom moram biti zadovoljan. Uzeli smo prvo mjesto u grupi, ispred svih ostalih, a došli smo po prolaz, što smo i ostvarili. Sada želimo plasman na Europsko prvenstvo", dodao je.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!