Nogomet

Nema zamjene za Jelavića

Ivana Strahija • ponedjeljak, 04.10.2010.
Nema zamjene za Jelavića
Foto: Davor Sajko

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije odlučio je da za akciju Izrael neće pozvati ni jednog drugog nogometaša kako bi popunio upražnjeno mjesto ozlijeđenog Nikice Jelavića.

Kako smo već izvijestili, Nikica Jelavić je nakon dijagnostičke pretrage magnetskom rezonancom definitivno otpao s popisa za put u Izrael. Morat će na operaciju desnog koljena, a zahvat će već u utorak obaviti renomirani dr. Boris Nemec.

Iako se tijekom dana spekuliralo koga će Bilić pozvati kao zamjenu, on je odlučio da svoj popis ne dopunjava.

U međuvremenu, naša izabrana nogometna vrsta smjestila se u Čatežu i odradila prvi trening na stadionu Brežice. Treningu nisu prisustvovali svi igrači, pa tako nije bilo Ivice Olića i Danijela Pranjića, koji su na putu iz Njemačke. K tome, Darijo Srna, Eduardo da Silva, Ognjen Vukojević i Jurica Buljat radili su po posebnom programu jer su u nedjelju odradili nastupe u svojim klubovima.

Zabrinutost stručnog stožera izazvao je međutim Ivan Strinić, koji nije trenirao zbog udarca u desnu potkoljenicu, kojeg je zadobio na utakmici Karlovca i Hajduka. Pošto je osjećao bolove, s dr. Zoranom Bahtijarevićem krenuo je u Zagreb, a nakon dijagnostičkog snimanja u Klaićevoj bolnici utvrđeno je da oštećenja nema, pa će Strinić uz tretmane fizioterapeuta biti spreman za trening.

Podsjetimo, Hrvatska će snage s Izraelcima, jednim od glavnih konkurenata za odlazak na Europsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, odmjeriti u subotu, 9. listopada, na stadionu Ramat Gan. Utakmica s Norveškom na rasporedu je u Zagrebu tri dana poslije.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren05.10.2010. u 19:02
    kad ovo vidim čudi me uopće da smo ikad ikog i pobijedili
    Zdren
  • Obrisan korisnik05.10.2010. u 15:31
    ovo sa zaslugama i ekskluzivom je naš veliki problem. ali meni nije jasno kakve su zasluge olića (0,19 golova po utakmici ili gol svakih 5,1 utakmicu- kaj je to napadač?), petrića (4 gola andori, jedan engleskoj koji nije bio presudan za nas, gol svake 3,3 utakmice, oduzmite 4 gola amaterima i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • ddg05.10.2010. u 08:35
    Biliću zašto ne isprobaš Lakića? Zar tekma protiv Norveške nije idealna za to? Čovjek igra u ispodprosječnom bundesligašu i zabija, a ostali naši napadači baš i ne. Ima krivog menađera ili ...
    ddg
  • Obrisan korisnik05.10.2010. u 01:52
    Mislim da bi bilo dobro da Strinić ne igra,on bi mogao biti koban izbor u Izraelu. Ne znam zašto Bilić nije ni sada pozvao Pamića iz Sparte?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.10.2010. u 00:31
    ocekivao sam ovo, u njegovom stilu, ali to je to kad si konzervativan, a kirterij ti je herarhija i prosle zasluge prije nego forma... međudim ok, i s ovim se treba nes napravit, nama je veca frka kad fali nek0 iz trojca modric,kranjcar,rakitic,veznjaci su nas forte... ostao se da nadomijetiti i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik