Nogomet

Odigran 3. memorijalni turnir "Mateo Vajagić"

Sportnet • ponedjeljak, 04.10.2010.
Odigran 3. memorijalni turnir "Mateo Vajagić"

U subotu, 25. rujna navršilo se tri godine od tužnog događaja, tragične smrti Matea Vajagića, mladog nogometaša Varteksa koji je s 13 godina umro uslijed zatajenja srca...

Udruga prijatelja NK Varteks i Udruga mladih Bronx već treću godinu za redom organizatori su memorijalnog malonogometnog turnira na kojem se u znak sjećanja na preminulog prijatelja, Mateo Vajagića, okupljaju njegovi bivši suigrači iz klubova u kojima je trenirao (NK Podravina, Ludbreg i NK Varteks), kvarta u kojem je živio (Bronx) i škole koju je pohađao (VI OŠ Varaždin).

Turnir je održan 27. rujna u Varaždinu, na malonogometnom terenu s umjetnom travom Sportskog centra TTS, uz stadion Slobode. Ove su godine pravo nastupa imali dečki rođeni 1994. godine (Mateovo godište) i mlađi.

Turnir je pozivne kategorije, a nastupilo je šest momčadi podijeljenih u dvije skupine:

Skupina A
Zehcigeri (kadeti Slobode, nekadašnji Mateovi suigrači iz Varteksa)
Alkatraz (kvartovska ekipa)
NK Podravina (u njoj je Mateo napravio prve nogometne korake)

Skupina B
Bronx (osvajači oba do sad održana turnira, momčad sastavljena dijelom od Mateovih nekadašnjih suigrača iz Varteksa)
Kiwi (ulazni kadeti i stariji pioniri Varaždina)
NK Varaždin (igrači prve kadetske momčadi, momčad za koju bi danas igrao Mateo)

U polufinale su se iz skupine A plasirale momčadi NK Podravine i Zehcigeri, dok su iz skupine B dalje prošli Bronx i Kiwi, izbacivši iz daljnjeg natjecanja starije kolege iz kadetske momčadi Varaždina. U borbi za treće mjesto, mladi nogometaši Bronxa pobijedili su sastav Kiwija.

U finalnoj utakmici susrele su se dvije momčadi u kojima je Mateo proveo svoj nogometni život, Zehcigeri i NK Podravina, a potonji je kadar, sastavljen isključivo od Matovih bivših suigrača iz pionira Varteksa, i osvojio turnir.

Pobjednička je momčad dala i najboljeg strijelca turnira (Dario Struški), a pehare i medalje najboljim momčadima i pojedincima podijelili su Mateov otac, odnosno brat, Miljenko i Luka Vajagić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!