Nogomet

Bilić: "Pratimo mi Izrael još od Grčke"

Nikola Vlahović • srijeda, 06.10.2010.
Bilić: "Pratimo mi Izrael još od Grčke"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska reprezentacija nastavila se u Čatežu pripremati za utakmicu protiv Izraela, a punim intenzitetom počeo je raditi i Ivan Strinić.

Stručni stožer naše reprezentacije danas je doživio male promjene. Naime, umjesto dosadašnjeg trenera vratara Marijana Mrmića pozvan je Mladen Pralija.

Zbog čega je došlo do ove promjene objasnio je Slaven Bilić: "Marijanu Mrmiću je preminuo brat pa mu u ime svih nas u reprezentaciji izražavamo saučešće. Mrmić je otišao u Varaždin i neće putovati u Izrael. Zato smo pozvali Mladena Praliju kao trenera vratara te će on ići s reprezentacijom u Izrael".

O NAPADAČIMA

Slaven Bilić: "Svi igrači, a pogotovo napadači samopouzdanje pune golovima. Bilo bi odlično da je svatko zabio pet ili šest golova. Nije problem u Oliću, u Bayernu ne zabija ni Klose, a ni Gomez. Mislim da se to neće osjetiti na utakmici protiv Izraela."

U puni pogon se vratio Ivan Strinić te je Bilić priznao da će provjeriti da li je spreman za utakmicu protiv Izraela. "On će raditi punim intenzitetom i to mu je test za nastup protiv Izraela. On je jedna od opcija na boku i moramo vidjeti u kakvom je stanju. Ne znači da će on započeti susret, međutim, ako je u dobrom stanju onda se on nameće kao prvi izbor", rekao je izbornik Vatrenih.

Ipak, Bilić je priznao da ima par problema oko sastava: "Imamo par problema jer su nam dva-tri igrača otpala, a tu je i problem sa Strinićem. Nije situacija bajna kao protiv Grčke kada smo imali sve reprezentativce na okupu. Međutim, ja i dalje smatram da imamo dobar kadar za Izrael i slobodno mogu reći da nemam nikakvih dilema. Muče me samo pozitivne opcije, a to znači da imamo jako kvalitetne igrače".

Osvrnuo se naš izbornik i na situaciju u Izraelu te je rekao da je upoznat s informacijom da neće igrati Benayoun. "Pratimo mi njihovu situaciju još od utakmice s Grčkom. Pratili smo mi i Hapoel u Ligi prvaka i tu smo vidjeli dosta njihovih reprezentativaca. Imamo mi svoje ljude koji me stalno izvještavaju pa tako i znamo situaciju s Benayounom, ipak, čekam potvrdu te informacije", dodao je Bilić.

"Dobro je rekao Eduardo, možda nam bude i još teže bez njega. Izrael nije samo Benayoun, međutim, moramo priznati da to nije ista momčad s njim i bez njega", zaključio je naš izbornik.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis07.10.2010. u 04:56
    jedna primjedba biliću: nije "saučešće", nego sućut. iskrena sućut mrmiću.
    cameosis
  • Obrisan korisnik07.10.2010. u 00:26
    3+
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.10.2010. u 16:25
    Dobro je da nema najboljeg Izraelca,ali mi smo sebi najveci protivnik. Nemamo igru,ne stvaramo sanse,a problem bi mogao biti i Strinic koji nije na nivou repke,kao i nedostatak Srne.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.10.2010. u 16:16
    ajde, ovaj put bar nije zadovoljan bodom...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.10.2010. u 15:52
    Uvjeren sam u pobjedu, vjerujem i očekujem ju i dodajem da Slaven mora otići ukoliko se ona ne ostvari jer jednostavno višestruko smo bolja momčad. Dovoljno će reći podatak u kojim klubovima igraju naši i kolika im je tržišna vrijednost. Hrabro Vatreni!
    Obrisan korisnik