Košarka

Mravi potopljeni na Kanarima

Ivor Krapac • srijeda, 06.10.2010.
Mravi potopljeni na Kanarima
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Zagreba CO nastavit će ovosezonski europski put u Fibinom Eurochallenge kupu. Momčad Denisa Bajramovića nije zadržala malih +2 iz prve utakmice protiv Gran Canarije u pretkolu Eurokupa - na Kanarskim otocima sve je bilo jasno već nakon prvih 20 minuta, a završilo je s 96:60 za domaćine...

Znali smo da je gostovanje na Kanarskim otocima jako vruće, Gran Canaria je u 17 domaćih utakmica u prošlosezonskom regularnom dijelu španjolske ACB lige ubilježila 14 pobjeda, košarkaši Zagreba CO i trener Denis Bajramović također su znali da idu na težak teren, ali ipak se nije očekivalo da će biti ovako jednosmjerno. Zagrebaši su otputovali na daleko gostovanje s vjerom u iznenađenje, a vraćaju se pokunjeni, s porazom od 36 razlike.

Mravi su se u prvoj četvrtini držali nešto više od tri minute, do 6:6, a nakon toga je sve krenulo u smjeru domaćina. Predvođena Carrollom i Wallaceom, momčad s Kanara prvo je otišla do 15:7 četiri minute do kraja četvrtine, da bi potom, sa serijom od 10:0, povisila tu prednost na 25:9 20-ak sekundi do prvog dvominutnog predaha.

Debitirali Daniels i Petković

Vezane vijesti

Zagreb je na Kanarskim otocima nastupio s dva nova igrača, Erikom Danielsom i Lukom Petkovićem, no i američki krilni centar i šibenski razigravač utopili su se u sivilo momčadi - Daniels je za nepunih 15 minuta upisao četiri poena, a Petković je za 17 minuta imao poen manje.

Dario Šarić dobio je priliku tek u drugom poluvremenu, kada je već sve bilo praktički riješeno, a svojih 15 i pol minuta iskoristio je za sedam poena (1/3 iz igre, 5/5 iz slobodnih bacanja) i dva skoka.

Zagreb je gotovo šest minuta bio bez koša iz igre, a sušu su prekinuli tricom Renfroea za smanjenje na 33:13 rano u drugoj četvrtini. No, to nije bila najava boljih vijesti. Ubrzo su domaći bili i na +28, zakucavanjem Savanea za 41:13 u 14. minuti, da bi do poluvremena Mravi to tek malo smanjili, uz 55:29 za domaće pri odlasku na predah u svlačionicama.

Dok je Bajramovićevoj momčadi malo toga išlo po planu, nešto više pokazali su tek Renfroe i Kasun, domaći su u prve dvije četvrtine djelovali nezaustavljivo, s 23/35 iz igre (19/26 za dva, 4/9 za tricu) i vodeće uloge Wallacea (11 poena i deset skokova) i Carrolla (15 poena).

Nakon -26 na poluvremenu, povratak u utakmicu na teškom gostovanju mogao bi se nazvati čudom, no ono se nije dogodilo. Zagrebaši su, doduše, rano u trećoj četvrtini serijom od 7:0 prišli ispod 20 razlike, na 55:36, ali kasnije su ponovno na svoje došli domaći, odmaknuvši do dotad najvećih 74:43 uoči posljednjih deset minuta.

Serija od osam poena Javiera Beirana i pomoć Wallacea i Greena odveli su Gran Canariju nadomak 40 razlike, na maksimalnih 87:48 u 34. minuti, da bi do kraja utakmice, srećom za Mrave, i domaći malo popustili i završili s +36. Rezultat govori sve, nije bilo izgleda.

Jaycee Carroll bio je najefikasniji u pobjedničkoj momčadi, ubilježio je 24 poena, dok se Javier Beiran pridružio s 19 poena, a Charles Judson Wallace s 14 poena i 13 skokova. Gregory Renfroe je s 14 poena bio jedini dvoznamekasti Zagrebov strijelac, a Luka Žorić dodao je devet poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.10.2010. u 19:07
    Bruka...
    Obrisan korisnik
  • Zvrx07.10.2010. u 12:17
    Šteta za Zagreb. Ajmo sad osvojit EC kup. Sretno Zagrebu i Zadru u EC kupu, Cedeviti u Eurokupu i Ciboni u Euroligi. Sretno Hrvati!!
    Zvrx
  • Obrisan korisnik07.10.2010. u 12:10
    To je znači taj moćni Zagreb.
    Obrisan korisnik