Košarka

Cedevita u Eurokupu

Edvard Burić • srijeda, 06.10.2010.
Cedevita u Eurokupu
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Cedevite odradili su utakmicu u Moskvi i potvrdili nastup u Eurokupu upisavši minimalan poraz. Dinamo je iskoristio domaći teren i slavio 73:72...

Cedevita je očekivano izborila nastup u Eurokupu i na taj način upisala još jednu stranicu u svojoj povijesti. Nakon dvije utakmice protiv Dinama iz Moskve hrvatski predstavnik je sasvim zasluženo prošao dalje, pritom upisavši visoku pobjedu u prvoj utakmici i bezbolan minimalni poraz u drugoj.

Sve je bilo jasno nakon prve utakmice i visoke pobjede u Podsusedu te je tako dvoboj u Moskvi bio samo formalnost koju je trebalo odraditi. Nakon visokih 97:61 za Cedevitu, u Moskvi je slavio Dinamo sa 73:72.

Cedevita je u potpunosti kontrolirala ukupan rezultat i niti jednog trenutka nije dozvolila da domaći sastav napravi veći pritisak i eventualno zakomplicira situaciju oko ukupnog pobjednika.

Dinamo je poveo 11:6 košem Zhukanenka, ali Cedevita je vrlo brzo smirila nalet domaćih i košem Baždarića povela 13:11. Momčad Aleksandra Petrovića je prvih deset minuta zatvorila s plus dva (22:20).

Domaći sastav je odlično otvorio drugu četvrtinu i u jednom trenutku poveo 31:22, a tada im odgovara Pettway na dodavanje Drapera (31:24). Domani pogađa tricu za najvećih 34:24, ali tada gosti iz Zagreba dodaju malo gasa i do poluvremena smanjuju na minus pet (40:35).

Hrvatski predstavnik je treći dio odigrao odlično i nakon minus pet došao do plus pet. Poslije 30 minuta na semaforu je pisalo 55:60.

Domaći su svakako htjeli upisati barem minimalnu pobjedu i s više želje su odigrali posljednje minute. Na kraju su došli do minimalne pobjede protiv Cedevite i tako barem malo isprali gorak okus nakon visokih 36 razlike minusa iz Zagreba.

Cedevita je izborila nastup u grupnoj fazi Eurokupa i na taj način osigurala atraktivne protivnike koji će sasvim sigurno biti veliki izazov momčadi iz Sutinskih vrela, a isto tako smo uvjereni da u Podsusedu nikome neće biti lako i da će Cedevita biti konkurentna u drugom po snazi klupskom košarkaškom natjecanju.

Za Cedevitu najviše je koševa upisao Corsley Edwards (18), dodavši pritom i šest skokova. Najviše minuta na parketu (skoro 29) za goste je odradio Dontaye Draper, a pritom je postigao 11 koševa i čak devet asistencija. Deset koševa postigao je i Robert Troha te je tako bio treći "dvoznamenkasti" Cedevitin igrač.

Za Dinamo je po očekivanju najviše postigao Zhukanenko (17 koševa, pet skokova), a pratili su ga Shabalkin s 15, Voronov s 14 i Domani s deset postignutih koševa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.10.2010. u 22:21
    Htio sam se suzdržati ali ne mogu, Cedevita i Zagreb se bore za naslov prvaka!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.10.2010. u 22:13
    Dobar početak sezone...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.10.2010. u 22:01
    bravo....juuuuhuuuuuuu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.10.2010. u 21:39
    Bravo Cedevita! Samo tako nastavite
    Obrisan korisnik