Košarka

Baždarić: "Zaslužili smo Eurokup"

Borna Rupnik • četvrtak, 07.10.2010.
Baždarić: "Zaslužili smo Eurokup"
Foto: Kristijan Komarica

Kao što se i očekivalo, Cedevita u Rusiji nije imala velikih problema s očuvanjem visoke prednosti stečene na svom parketu te je postala sudionik ovogodišnjeg Eurokupa...

Košarkaši Cedevite uspješno su odradili drugu polovicu posla. Protiv Dinama iz Moskve upisali su tek minimalan poraz i na taj način bez ikakvih napetosti osigurali svoje mjesto u Eurokupu.

Aco Petrović: "Usmjerilo nas je i onih +36 iz prve utakmice, dok nas je poremetio nedostatak treninga prije utakmice. U prvom poluvremenu imali smo, naime, šut za tricu 0/8, od kojih je bilo sedam otvorenih i izrađenih šuteva. No, u onom trenutku kad smo se u trećoj četvrtini razigrali i pogodili tri trice za redom, tog trenutka je bilo jasno da smo bez prevelikih trauma riješili prolaz dalje, tako da sam poslije pazio da podijelim minutažu kako bi ipak što manje umorni dočekali Zadar, a s obzirom na to kako su odigrali neki igrači iz prve petorke, možda sam tako i donirao pobjedu Dinamu".

Vezane vijesti

"Ovo je povijesni uspjeh za Cedevitu i mislim da smo zaslužili plasman u Eurokup. Činjenica je da smo imali malo sreće sa ždrijebom jer to više nije onaj stari Dinamo, no to nikako ne umanjuje naš uspjeh", rekao je po završetku utakmice kapetan momčadi Marino Baždarić.

Odmah se okrenuo i budućim izazovima, odnosno početku regionalne lige: "Sada treba što prije zaboraviti utakmice s Dinamom jer nam već za tri dana dolazi Zadar. To je vrlo važna utakmica te u svojoj dvorani želimo i to natjecanje otvoriti na najbolji mogući način".

"Mislim da smo dobra ekipa i na parketu i izvan njega. Vjerujem da je to jako važno i da se osjeća u igri. Svi si pomažemo, svi smo maksimalno koncentrirani i dajemo sve od sebe te samo na taj način možemo funkcionirati", objasnio je Baždarić.

Amerikanac Dontaye Draper također je zadovoljan obavljenim poslom u Rusiji: "Došli smo i odradili što je trebalo. Put je bio težak, nismo trenirali, no trener je rekao kako ne želi nikakve isprike. Borili smo se zajedno i odigrali čvrsto iako smo znali da će biti teško".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!