Nogomet

Napadači raspoloženi protiv Krke

Ivana Jurica • četvrtak, 07.10.2010.
Napadači raspoloženi protiv Krke
Foto: Martina Japundžić

Poslije duže vremena nogometaši Šibenika odigrali su jednu prijateljsku utakmicu. U tjednu u kojem nema prvenstvene utakmice odigrali su jednu oglednu, pripremnu protiv četvrtoligaša Krke iz Lozovca. Pobjeda od 5:1, uz činjenicu da su sve pogotke postigli napadači, najbitnija je vijest s utakmice protiv momčadi koju su, najvećim dijelom, činili dojučerašnji juniori šibenskog prvoligaša.

ŠIBENIK – KRKA 5:1 (1:0)

Strijelci: Fuštar 37', Jelić 54', Malčić 67', 87', Tokić 83' – Grgas-Grando 63'

ŠIBENIK: Blažević (od 30. Grubelić), Medvid, Kartelo, Spahija, Vrcić, Radeljić, Baković (od 28. Maleš), A. Živković, Lee, A. Živković, Fuštar. II: poluvrijeme: Grubelić (od 60. H. Slavica), Georgievski, Spahija, Kartelo, Jurčević, Husmani, Bačelić-Grgić, Malčić, Tokić, Božić, D. Jelić. Trener: Vjekoslav Lokica.

KRKA: J. Jelić, Z. Blaić, Gatara, Klarin, I. Matić, Šubić, Gaćina, Vukičević, Skorić, Vuković, M. Slavica. Još su igrali: Krasnići, Grgas-Grando, Pešić, Mikić, Štrkalj, Lj. Vrljić, Mijić. Trener: Željko Maretić.

Od početka utakmice Lokica je na teren poslao momčad koju su najvećim dijelom činile pričuve, izuzetak su tek bili Medvid, Kartelo i Spahija u posljednjem redu, te vratar Blažević. Mreže su mirovale sve do pred kraj prvog poluvremena. Tada je šibenski Korejac, Hyung Sang Lee, prošao lijevom stranom, fenomenalnim potezom ubacio u sredinu za Fuštara koji pogađa za vodstvo svoje momčadi. Mora se priznati da je Krka u tom prvom dijelu djelovala konkretnije, imala je nekoliko dobrih akcija i prilika, a posebno je dojmljiv na desnom boku bio Zvonimir Blaić. Od Šibenika nismo vidjeli puno. Istaknuo se tek Lee koji se pokazao kao vrlo zanimljiv igrač koji će pomoći ovoj momčadi Modrih.

U nastavku je od prve minute istrčao sastav koji će, vrlo vjerojatno, početi i prvenstveni susret sa Splitom. Nije puno trebalo čekati na prvi pogodak u drugom poluvremenu: nakon devet minuta igre zatresla se mreža Krke: Bačelić-Grgić je ubacio s lijeve strane, pucao je Tokić, vratar je odbio, ali samo do Dražena Jelića koji iz blizine pogađa za 2:0. Momčad Željka Maretića smanjila je u 63. minuti preko Grgasa-Granda, koji je u nastavku ušao u igru i koji je iskoristio grešku domaće obrane.

Četiri minute nakon gola Krke u strijelce se upisuje i Željko Malčić. je ubacio s desne strane, a Vinkovčanin u šibenskom dresu prizemnim je udarcem u suprotan kut Krasnićija vratio prednost svoje momčadi na dva gola razlike (3:1). U posljednjih desetak minuta pala su još dva pogotka: u 83. minuti Tokić je iskosa s desne strane postigao zaista lijep gol, pogodio je same rašlje. Konačan rezultat od 5:1 postavio je svojim drugim golom Malčić: centaršut s desne strane, Malčić je dugo odugovlačio, ali i precizno naciljao Krasnićijevu mrežu.

U susretu protiv Krke Lokica je tražio zamjenu za Alispahića koji nema pravo nastupa protiv Splita. Jasno je da će Medvida zamijeniti Spahija, sve ostalo u zadnjem redu bit će identično kao u susretu protiv Zadra. Vrlo je vjerojatno da će ofenzivna četvorka biti Božić, Malčić, Tokić i Jelić, pitanje je samo tko na kojoj poziciji. Jer veći dio drugog poluvremena Jelić je proveo u čistoj špici, a preostala trojica u veznom redu (Malčić desno, Tokić u sredini, a Božić lijevo). U 75. minuti Lokica je napravio malu rošadu: Tokića je poslao u špicu, Božića u sredinu veznog reda, Jelića desno, a Malčića lijevo.

Koju će od ove dvije mogućnosti odabrati Lokica za susret protiv Katalinićeve momčadi teško je reći, barem u ovom trenutku, iako je prva opcija, funkcionirala jako dobro. I druga je bila solidna, ali trajala je barem duplo kraće, pa je teško procijeniti je li se moglo i bolje. Sigurno da će do sljedeće subote i treninzi, ali i planirana utakmica za vikend, treneru Šibenika poslužiti da otkloni i najmanju dilemu oko formacije i rasporeda igrača na terenu za važan domaći susret protiv Crvenih iz Parka mladeži.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • AAAAAAA07.10.2010. u 15:14
    ajde lokica dokazi da nas vecina nemamo pravo kad kazemo da nisi dobar trener... ako pobjedi ovaj katalinicev split koji zasad briljira, mozemo ocekevat pomak prema vrhu tablice u sljedecih par utakmica, ajde lokica!!
    AAAAAAA