Nogomet

Ladić: "Imamo još par dilema"

Ivana Strahija • četvrtak, 07.10.2010.
Ladić: "Imamo još par dilema"
Foto: Ivana Strahija

U Svetom Martinu na Muri mladi hrvatski reprezentativci danas poslijepodne održali su svoj posljednji trening, prije polijetanja za Španjolsku, gdje ih čeka prvo poluvrijeme doigravanja za odlazak na Europsko prvenstvo.

U Toplicama Sveti Martin na Muri sve ide polako svojim tokom. Na treningu u srijedu izostao je samo Maloča, koji je dobio blagu virozu, no uspješno se oporavlja. U četvrtak poslijepodne održao je izbornik Dražen Ladić i trener Zlatko Dalić posljednji trening na hrvatskom tlu, a u petak rano ujutro s Plesa lete za Španjolsku. Nadaju se tamo već poslijepodne odraditi jedan trening, a kako je Ladić najavio, misle trenirati i u subotu ujutro, na dan utakmice.

"Ovaj finiš kvalifikacija ima dva poluvremena, ono u Španjolskoj i ono u Varaždinu", kazao je novinarima danas Ladić. "Mislim da ni jedna ekipa u prvoj utakmici neće napraviti rezultat s osjetnom razlikom, koja bi garantirala da druga utakmica bude samo formalnost."

Antun Palić: "Nismo impresionirani Španjolcima, znamo koliko su dobri i talentirani. No, naš će se najbolji sastav suprotstaviti njihovom, znamo što nas čeka i kako igrati."

Što se sastava tiče, izbornik još ima tri-četiri dvojbe: "Igra Španjolaca je drukčija nego naših protivnika do sada, pa to zahtijeva promišljanje. Ti mladi igrači, redom iz jakih klubova Primere, preslikavaju igru Barcelone, a sigurno da igraju mnogo jače utakmice nego moji izabranicu u HNL-u. Španjolci su u reprezentaciji međutim izvrtjeli velik broj igrača, a na svakoj utakmici se pojave dvojica koja nose igru, ostali su potpora. Uglavnom, ne smijemo zaboraviti da u Španjolskoj 90 minuta igra 11 protiv 11 i da imamo svoju šansu."

No, izbornik je istaknuo da je užasno nezadovoljan sustavom kvalifikacija za EP: "Mi smo zbilja dojmljivo završili grupnu fazu natjecanja i, to je moje subjektivno mišljenje, osvajanjem prvog mjesta zaslužili smo prolazak u završni turnir. Kao i svi ostali prvaci grupa. Nije mi jasno zbog čega se UEFA deklamira kao okrenuta mladima, kad na U21 Europskom prvenstvu samo osam ekipa igra završnicu, dok na seniorskom igra njih 16, i još će povećati na 24?" , pita se Ladić.

Šime Vrsaljko: "Postoji mogućnost da nas Španjolci podcijene, ali to zbilja nije toliko važno, koliko je važna naša čvrsta odluka da ne padnemo bez ispaljenog metka."

Novinarima je Dragutin Katalenić kazao da se nada da će u Varaždinu atmosfera biti odlična i da se očekuju četiri autobusa navijača "Uvijek vjerni". Također je pokrenuta podjela ulaznica za istočnu tribinu osnovnim i srednjim školama, a iz NK Varaždina, koji organizira utakmicu, danas je pristigla i obavijest da će za svaku ulaznicu kupljenu na blagajni za istočnu tribinu kupac dobiti i jednu gratis ulaznicu.

Cijena ulaznica za istočnu tribinu iznosi 20 kuna, a za zapadnu 50 kuna. One se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima na kojima su i inače dostupne ulaznice za utakmice Varaždina, kao i u tajništvu Kluba te na blagajni na dan utakmice.

A da se naši reprezentativci i njihovi gosti iz Španjolske lijepo osjećaju na stadionu u Varaždinu pobrinulo se i osoblje Kluba, koje je temeljito očistilo prostor svlačionica i kupaonica, zidovi su svježe obojeni, a uz pomoć gradske tvrtke Parkovi trava je tretirana posebnim preparatima kako bi u savršenom stanju dočekala mlade reprezentativce. Jedina stvar koja preostaje je odluka koliko nisko je pokositi, što će stručni stožer znati odgovoriti kad se vrati s gostovanja u Španjolskoj.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.10.2010. u 00:39
    Dečkima sretno u Španjolskoj, a doma zna se - razvaljotka.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.10.2010. u 00:31
    ma tu je sve otvoreno, još bolje ako nas podcijene onda smo najjači, a kaj se tiče toga da se nemaju di razvit, pa pogle kakva nam je liga, a hajduk i dinamo imaju još nekakve uvjete za razvoj za razliku od ostalih, nažalost... ( osijek, rijeka, varteks su pali u zadnjih par godina definitivno )
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.10.2010. u 23:46
    mi ni sami nismo svjesni kako su nam mlađi uzrasti talentirani....samo se nemaju di do kraja razviti....osim tu i tamo netko u dinamu i hajduku
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.10.2010. u 22:55
    da su oni toliko jaki nebi bili drugi u svojoj skupini...znaci ne treba ih se bojati vec samo hrabro odigrati pa sta bude bude
    Obrisan korisnik
  • Weasley07.10.2010. u 21:32
    pobjeda!
    Weasley