Nogomet

Bilić: "Vjerujem da će pasti jedan ili dva gola"

Borna Rupnik • petak, 08.10.2010.
Bilić: "Vjerujem da će pasti jedan ili dva gola"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u Izrael na kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo, a izbornik Slaven Bilić ne smatra je - presudnom...

Dan uoči dvoboja na stadionu Ramat Gan u Tel Avivu hrvatska je ekspedicija krenula na put, samopouzdana i željna pozitivnog ishoda koji bi nas doveo korak bliže plasmanu na europsku smotru 2012. godine.

"Dobro smo trenirali. Spremni smo, zdravi smo, odlično se osjećamo i koliko god da poštujemo Izrael mirni smo i uvjereni da možemo ponuditi još jednu kvalitetnu predstavu", najavio je prije odlaska izbornik nacionalne selekcije Slaven Bilić.

"Što se ozljeda tiče, mislim da je Hrvatska bez Srne, Petrića i Jelavića hendikepiranija od Izraela bez Benayouna. Nedostaju nam kapetan i dvojica napadača, ali s obzirom na kvalitetu koju imamo gotovo sam i zaboravio na to".

Izrael je poznat kao ne posebno gostoljubiv domaćin, pa je Bilić prokomentirao osvajanje barem jednog boda: "Činjenica je da Izrael kod kuće uglavnom ne gubi. U zadnjih deset godina poraženi su tek dva puta, i to jednom od nas".

"S pobjedom bismo pobjegli konkurenciji, ali i bod nas ostavlja u lijepoj poziciji. Zato mislim da ova utakmica nije presudna", dodao je.

Teško će biti reprizirati prošli dvoboj u Izraelu, s ukupno sedam pogodaka: "Izraelci tradicionalno igraju otvoreno i napadački, no Luis Fernandez razmišlja i o defenzivi. Vjerujem da će pasti jedan ili dva gola".

Dotaknuo se još jednom neigranja Yossija Benayouna, izraelske zvijezde preko koje uglavnom idu sve akcije kada je na terenu: "Ne treba govoriti da s njim i bez njega to nije ista momčad, ali takve stvari znaju pozitivno uzdrmati momčad. Isto kao pri nekim isključenjima, drugi tada zaigraju motiviranije i bolje".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.10.2010. u 17:36
    o od trenera
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.10.2010. u 14:58
    "Što se ozljeda tiče, mislim da je Hrvatska bez Srne, Petrića i Jelavića hendikepiranija od Izraela bez Benayouna. Nedostaju nam kapetan i dvojica napadača, ali s obzirom na kvalitetu koju imamo gotovo sam i zaboravio na to". ajme meni, opet alibiij, daj stvarno sredi se frajeru i dobite... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.10.2010. u 14:26
    pa Hrvatska bi njih sa benajunom ili kak se vec zove ili bez njega trebala razmontirati
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.10.2010. u 13:40
    Bilic mi sve vise ide na on stvar.Em ne zna taktiku em daje glupe izjave.Fali im najbolji Benajun no nama ne fale ni Modric ni Dudu izbornice?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.10.2010. u 13:38
    Kakvo glupo razmišljanje, nećemo ići na pobjedu dok god utakmica nije presudna. Dok nam ne dođe neko "gostovanje u Ukrajini" ili "na Wembleyu" koje moramo dobiti... Umjesto da smo rekli - iskoristit ćemo kikseve Izraela i Grčke i u prva 3 kola idemo po 9 bodova da nam bude lakše, ne - dok god nije... [više na forumu]
    Obrisan korisnik