Nogomet

Smalling donio pobjedu Englezima

Borna Rupnik • petak, 08.10.2010.
Smalling donio pobjedu Englezima
Foto: Sandro Donda

Nakon što su prednost pred uzvrate stekle mlade reprezentacije Švicarske i Islanda, isto su pred svojim navijačima u petak navečer učinile i Češka, Italija i Engleska...

Još su tri reprezentacije do 21 godine ostvarile pobjede na domaćim terenima u doigravanju za odlazak na Europsko prvenstvo 2011. godine u Danskoj.

Najuvjerljivija je bila Češka, koja je s tri pogotka u mreži kući ispratila vršnjake iz Grčke. Već u drugoj minuti precizan je bio Jan Vošahlik, u 19. minuti je Tomaš Pekhart realizirao kazneni udarac za udvostručenje vodstva, a završnih 3:0 postavio je Libor Kozak petnaestak minuta prije kraja. Grke u uzvratu tako čeka vrlo težak zadatak.

Vezane vijesti

Talijani su protiv Bjelorusa bili slabiji tek za jedan pogodak. Pobijedili su 2:0, a u strijelce su se upisali Mattia Destro u prvom te Stefano Okaka u drugom poluvremenu.

Jedina momčad koja je u petak uspjela postići vrijedan pogodak u gostima bila je Rumunjska, koja je na poluvremenu u Engleskoj čuvala 0:0. Zatim u 63. minuti za prednost Engleza pogađa Jordan Henderson, ubrzo poravnava Ioan Hora, ali pobjedu domaćinima donosi Chris Smalling u 83. minuti utakmice.

U21, doigravanje za EP, prve utakmice:
Češka - Grčka 3:0
Italija - Bjelorusija 2:0
Engleska - Rumunjska 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!