Nogomet

Nigeriji privremeno skinuta suspenzija

Antonija Pavlić • subota, 09.10.2010.
Nigeriji privremeno skinuta suspenzija
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Svjetska nogometna organizacija (FIFA) provizorno je skinula suspenziju Nigerijskom nogometnom savezu kako bi ovoga vikenda mogli odigrati kvalifikacijsku utakmicu za Afrički kup nacija protiv Gvineje...

Svjetska nogometna organizacija privremeno je ukinula suspenziju Nigerijskom nogometnom savezu, kako bi reprezentacija super orlova ovoga vikenda mogla odigrati kvalifikacijsku utakmicu za Afrički kup nacija protiv Gvineje.

"Odluka je donesena nakon što je uočeno da se situacija počinje popravljati", piše u službenom Fifinom priopćenju. "No, ako Nigerijski nogometni savez i poslije 26. listopada bude involviran u bilo kakve pravne procese ili akcije koje bi sprječavale njegov neometan rad, suspenzija će se automatski vratiti i biti aktivna sve dok problemi ne budu definitivno riješeni."

Nigerijska nogometna reprezentacija na rubu balansira prvenstveno zbog umiješanosti politike (vlade) u rad Saveza, ali i tekućeg sudskog procesa u kojemu udruga nogometnih profesionalaca kategorično zahtijeva poništavanje nedavnih izbora novog vodstva federacije.

"Oduševljeni smo što je kazna ukinuta, makar samo privremeno", kazao je generalni tajnik NFF-a Musa Amadu. "To će nam omogućiti da neometano nastavimo sa svojim programom i putujemo na kvalifikacijsku utakmicu u Conakry u nedjelju."

Upravo oko Amadyja nastao je jedan od gorućih problema zbog kojeg je FIFA posegnula za drastičnim kažnjavanjem. Vladina organizacija "National Sports Commission" natjerala ga je, naime, da odstupi s mjesta tajnika, no videći nepovoljne posljedice koje je taj potez donio - Amadu je na svoje radno mjesto vraćen u rekordnom roku. Presuda o zabrani bilo kakvih aktivnosti Nigerijskom nogometnom savezu izrečena je, naime, u ponedjeljak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!