Nogomet

Lucescu: "Teško je prihvatiti poraz"

Ante Zovko • nedjelja, 10.10.2010.
Lucescu: "Teško je prihvatiti poraz"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Rumunjski izbornik bio je zadovoljan igrom svojih igrača protiv Francuske, ali ne i konačnim ishodom.

Rumunjska je sinoć u Parizu u kvalifikacijskom dvoboju dobro parirala Francuskoj, ali je posrnula u posljednjih desetak minuta i doživjela poraz 0:2. Izborniku Razvanu Lucescuu teško je pao prvi francuski gol, koji je postignut nakon zaleđa. "Iako je Francuska bila bolja, teško je prihvatiti poraz. Ali ne tražim isprike", izjavio je za L'Equipe.

"Ako smo frustrirani, onda je tome razlog ponajviše činjenica da smo primili prvi gol kad smo kontrolirali utakmicu. Izgubili smo loptu u njihovu šesnaestercu i nismo je uspjeli vratiti. To je zapečatilo utakmicu."

Lucescu je ipak zadovoljan onim što su prikazali njegovi izabranici. "Utakmicu možemo podijeliti na dva perioda. Prvo u kojem je dominirala Francuska i u kojoj smo mi dobro blokirali njhove pokušaje. Drugi je bio zanimljiviji, s prilikama na obje strane. Oni su ih imali više, ali to je normalno."

Rumunjska je loše krenula u kvalifikacijama za Euro. U skupini D nakon tri kola ima samo dva boda nakon remija s Albanijom i Bjelorusijom. Sljedeću utakmicu igraju u Bosni i Hercegovini u ožujku 2011.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!