Automoto

Lorenzo: "Najsretniji dan u životu"

Matej Milanović • nedjelja, 10.10.2010.
Lorenzo: "Najsretniji dan u životu"
Foto: EPA

Nakon Velike nagrade Malezije, u kojoj je s trećim mjestom osigurao naslov svjetskog prvaka, Jorge Lorenzo priznao je da je morao odustati od lova na pobjedu kako bi bio siguran da će završiti utrku. Zadovoljstvo su iskazali i Dovizioso i Rossi. Prvi jer je napokon kompetitivan, a Rossi jer je nakon dugo vremena pobijedio...

Jorge Lorenzo je nakon osvajanja svjetskog naslova u MotoGP-u tek kratko rekao da je zadovoljan što je do samog kraja utrke bio u borbi za pobjedu i dodao da je na kraju popustio da bi bio siguran da će stići do cilja i osigurati titulu: "Impresioniran sam time što sam uspio biti na vrhu i što nisam zaostajao puno sve do samog kraja utrke. Ali, kada su gume počele proklizavati pomislio sam da je najvažnije završiti utrku te sam malo usporio. Ovo mi je najsretniji dan u životu."

Njegov timski kolega Valentino Rossi bio je pak presretan što se uspio vratiti pobjedama, usprkos tome što je očajnim startom prvi krug završio na 11. mjestu: "Vratiti se pobjedama je jako važno za mene i čini me veoma sretnim. Ovo je 46. pobjeda s Yamahom, što me ispunjava zadovoljstvom i moram zahvaliti Yamahi za ovih sedam godina. Nakon warm-upa znao sam da mogu uspjeti jer sam bio jako brz. Nažalost, potpuno sam promašio start i u prvom krugu sam bio 11. Ali, odmah sam shvatio da sam i dalje jako brz te sam polako poništio zaostatak. Dovizioso se na kraju nije htio predati, ali uspio sam nekako ga svladati i pritom sam morao dati sve od sebe."

Vezane vijesti

Na drugom mjestu u utrci se ponovno našao Andrea Dovizioso. Talijan je ponovno ostao bez pobjede, ali je svejedno ponosan jer je opet bio u borbi za pobjedu sve do zadnjeg zavoja: "Nažalost, u zadnjem krugu nisam bio dovoljno blizu da bih pokušao prestići Valentina. Zato sam malo prekasno zakočio i završio sam daleko od idealne linije. Međutim, i drugo je mjesto savršeno. Nije pobjeda, ali na polovici sezone sam za najboljima zaostajao 40 sekundi i bio daleko od postolja. Sada sam, pak, u dvije potpuno različite utrke bio u igri za pobjedu do samog kraja. Do kraja sezone ću pokušati uloviti barem jednu pobjedu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!