Rukomet

Nexe pobjednički u EHF kupu

Ivana Strahija • ponedjeljak, 11.10.2010.
Nexe pobjednički u EHF kupu
Foto: Ivana Strahija

Nakon velikih +10 iz prve utakmice u Našicama, Nexe je i na gostovanju u Češkoj protiv Dukle upisao pobjedu, doduše minimalnu, i tako prošao u daljnji tijek natjecanja Kupa EHF-a.

Iz prve su utakmice Našičani imali veliku prednost od čak deset golova (33:23), te su na uzvrat u Nove Veseli otišli bez prevelikog pritiska. No, kvaliteta našeg predstavnika u Kupu EHF-a je i ovog puta bila nadmoćna, te je na kraju upisana pobjeda.

Česi su igrali i preko granica svojih mogućnosti, no nisu uspijevali prolaziti kroz čvrstu našičku obranu, pa Nexe ima 12:15 po isteku prvih 30 minuta. To je međutim bio dvosjekli mač za Našičane, koji su se opustili, pa Dukla u 50. minuti poravnava na 23:23, a potom ima i 26:24.

Završnica je bila dramatična, Nexe ima 29:30 u posljednjoj minuti, ali Dukla odmah izjednačava na 30:30. Tri sekunde pred kraj gosti dižu na 30:31, a mjesta za popravak za Čehe više nije bilo. Prvo ime susreta sa strane Dukle bio je Landa sa sedam golova, dok se u našičkim redovima kao prvi strijelac istaknuo Obad (8).

Nexe je tako prošao drugo kolo EHF kupa neokrznut, a tko će mu biti protivnik u trećem kolu bit će odlučeno ždrijebom. Među mogućim protivnicima nalazi se i Metalurg Line Červara, koji je prošao bugarski Meshkov Brest s konačnih 55:51. Červarova ekipa imala je inače priliku proslaviti se sudjelovanjem u ovosezonskom izdanju Lige prvaka, ali su izgubili sve tri kvalifikacijske utakmice u portugalskom Portu.

U trećem su kolu EKF kupa i Denis Buntić te Venio Losert s Reale Ademarom, kao i Željko Musa s Gorenje Velenjem. U nastavku EHF kupa našla se i ekipa Frisch auf Göppingen našeg Dalibora Anušića.

Svoj pak debi u euro-takmičenjima čeka Kaštela Adriachem, finalist prošlosezonskog Kupa Hrvatske, koji će 20. studenog zaigrati protiv ukrajinskog Budyvelnika u 3. kolu Kupa pobjednika kupova. Istog datuma će, također protiv Ukrajinaca, no iz kluba Motor-ZNTU-ZAS, igrati i Buzet u 3. kolu Challenge kupa, dok Međimurje igra u istom natjecanju protiv srbijanskog Partizan Dunav osiguranja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zvrx13.10.2010. u 10:56
    Super, nije daleko putovanje, neće se puno potrošiti, a može se proći. Mada je Gorenje prilično jako...
    Zvrx
  • Obrisan korisnik13.10.2010. u 08:17
    3 kolo protiv slovenaca, RK Gorenje Velenje (SLO) VS. RK Nexe Nasice (CRO)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.10.2010. u 15:22
    ajmo nexe
    Obrisan korisnik