Zimski sportovi

Pavlek: "Kostelić je favorit za Svjetski kup"

Nikola Vlahović • utorak, 12.10.2010.
Pavlek: "Kostelić je favorit za Svjetski kup"
Foto: Bojan Koprivica

Direktor alpskih reprezentacija, Vedran Pavlek, osvrnuo se na novu sezonu te je istaknuo da je Ivica Kostelić favorit za osvajanje Svjetskog kupa...

Pred početak nove sezone direktor alpskih reprezentacija Vedran Pavlek naglasio je da Ivica Kostelić sjajno odrađuje pripreme i da je favorit za osvajanje Svjetskog kupa.

"Ivica je odlično odradio kondicijske pripreme na Mljetu, a zatim i skijaške u Hintertuxu i Zermattu i sasvim je spreman za novu sezonu i pohod na svjetski tron. Ako ostane zdrav i bez ozljeda prođe sezonu, tvrdim da ima velike šanse osvojiti naslov ukupnog pobjednika Svjetskog kupa, a Hrvatski skijaški savez omogućit će mu najbolju logističku potporu", rekao je Pavlek.

"Unatoč teškoj financijskoj situaciji, pokušali smo mu omogućiti maksimalne uvjete pa smo mu u ekipu uvrstili pomoćnog trenera-servisera Danijela Andesilića i testnog vozača za brze discipline Mitju Zupana", dodao je Pavlek.

Što se tiče Ane Jelušić i Natka Zrnčića-Dima, Pavlek je rekao da pred njih neće stavljati velike ciljeve: "Od njih očekujemo da napreduju u odnosu na prošlu sezonu, međutim, ne želimo pred njih stavljati maksimalne ciljeve".

Sezona Svjetskog kupa počinje 23. i 24. listopada veleslalomskim utrkama u Söldenu, a od naših skijaša nastupit će samo Ivica Kostelić. Završnica Svjetskog kupa je u Lenzerheideu 16. do 20. ožujka. Novost je paralelni slalom u Münchenu koji je na rasporedu 2. siječnja i na njemu će nastupiti po 15 najboljih slalomaša i slalomašica, a bodovat će se samo za poredak u Svjetskom kupu.

Slalomske utrke u Zagrebu ostale su u istom terminu. Ženska je na rasporedu 4. siječnja, a muška dva dana kasnije, a ove sezone će se obje trke voziti po noći.

"Noćne utrke nam puno olakšavaju logistiku jer nećemo imati problema s transportom, a vjerojatno će na muškoj utrci biti više gledatelja, a nadamo se i većoj gledanosti na televiziji u noćnom terminu. Troškovi su veliki, a to se najviše odnosi na transport i montažne tribine pa i ove godine proračun neće biti ispod 25 milijuna kuna. Ukupni proračun Saveza za ovu sezonu bit će između 13 i 14 milijuna kuna, a to je za četiri milijuna kuna manje nego prošle godine", zaključio je Pavlek.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.10.2010. u 22:11
    Ako ne bude ozljeda Ivica može pobjediti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.10.2010. u 00:28
    biti konzistentan u brzim disciplinama i imat vise srece s ozlijedama... i to bi moglo biti to
    Obrisan korisnik
  • Papa Bear12.10.2010. u 21:17
    LOL, ja bih ipak rekao da su Svindal i Raich favoriti, a Ivica i Bode napadaju iz drugog plana, eventualno i Cuche, ali njemu fale tehničke discipline.
    Papa Bear
  • Obrisan korisnik12.10.2010. u 19:07
    svake godine ista prica...
    Obrisan korisnik