Košarka

Radulović: "Ponovili smo sve dječje bolesti"

Ivor Krapac • srijeda, 13.10.2010.
Radulović: "Ponovili smo sve dječje bolesti"
Foto: Kristijan Komarica

Zdravko Radulović je nakon +11 protiv Širokog u drugom kolu NLB lige bio najzadovoljniji pobjedom, dok sve ostalo, svjestan je, u nastavku sezone mora biti bolje. Gostujuća momčad je i bez pomoći svojeg iskusnog dvojca, Siniše Štembergera i Ivana Grgata, bila tvrd orah za Cibose, a Radulović je razlog za nervozu svojih igrača pronašao u velikoj želji u prvoj domaćoj utakmici...

Pobjeda je tu, Cibona je nakon dva kola regionalne lige na omjeru 1-1, ali za velike stvari Cibosi će morati igrati kvalitetnije nego ove srijede. Zdravko Radulović nije skrivao da to nije izgledalo dobro, iako, kako tvrdi, njega nije previše iznenadilo da je išlo tako teško.

Radulović očekuje puno bolja izdanja svoje momčadi: "Može se dogoditi da u petak u Sutinskim vrelima vidimo drugačiju Cibonu, ja se tome nadam. U ovome trenutku puno bolje igramo i izgledamo nego smo prikazali u ovoj utakmici, ovo jednostavno pripisujem našoj mladosti i prvoj utakmici u Zagrebu".

Vezane vijesti

"Gledao sam igrače na zagrijavanju, gledao sam i početak utakmice, to nisu bili normalni šutevi. Pogotovo se to vidjelo kod Zubčića koji je u Vršcu odigrao dobru utakmicu, večeras se htio pokazati, a nije išlo. No, nestrpljiv je, mlad je, moram za sve njih imati strpljenja".

"Do pobjede smo došli puno teže nego što se većina ljudi nadala, ali ne ja. Već sam rekao da ćemo igrati dosta ovakvih utakmica. Nismo ni korak bliže onome o čemu cijelo vrijeme pričamo, želimo pokazati da smo mlada i izuzetno talentirana ekipa, no ponovili smo sve dječje bolesti koje smo imali u pripremnom periodu i u prvom kolu u Vršcu".

"Na mišiće smo dobili ovu utakmicu s +11, to čak nije bila ni zaslužena razlika, Široki je odigrao puno bolje nego rezultat govori", nastavio je trener Cibosa: "U prvom poluvremenu smo bili izuzetno nervozni, pucali smo nerezonske šuteve s puno nervoze, igrači su se htjeli pokazati publici koja je, rekao bih, došla u dosta velikom broju i zahvalio bih im na tome".

"Ne mogu igračima ništa zamjeriti što se borbenosti tiče, to smo imali, ali napravili smo puno grešaka i to nas je uvelo u tešku utakmicu. Bojim se jedino da tu nismo potrošili malo previše snage za ono što nas u petak čeka u Sutinskim vrelima", okrenuo je Radulović misli prema trećem kolu protiv Cedevite.

Hoće li za dva dana na raspolaganju biti Bojan Bogdanović tek će se vidjeti, no trener strahuje da je u padu nakon neuspješnog zakucavanja u prvoj četvrtini zaradio potres mozga: "Vrtilo mu se u glavi, ali vrtilo se i meni u glavi od načina na koji smo igrali i nekih naših rješenja na parketu. Nisam imao previše izbora, nemam u rotaciji baš previše igrača da bih se mogao kockati - kapetanski je izdržao do kraja utakmice, nadam se da se ne radi o nečem ozbiljnijem".

Cedevita u petak neće biti favorit, tvrdi trener Cibosa: "Nijedna hrvatska momčad nije favorit kada igra protiv Cibone. Mi smo još uvijek prvaci Hrvatske, najtrofejnija momčad u Hrvatskoj, moraju nas pobijediti dosta puta da bi došli u istu rečenicu".

Marcus Johnson je na premijeri u Draženovom domu ubilježio 17 poena (šut 8/9) i 11 skokova, a nakon pobjede najavio je da Cibona još mora napredovati: "Igrali smo čvrsto, ovo nam je tek druga službena utakmica, pokazali smo da rastemo, ali još je dosta posla pred nama. No, bila je ovo dobra pobjeda za nas".

Gostujući trener Ivan Velić je u prvi plan gurnuo izgubljene lopte svoje momčadi: "Imali smo ih 18, što je nedopustivo. Čak i s toliko izgubljenih lopti smo se dobro držali, no tako se ne može dobiti utakmica".

"Raduje me ipak što je mali Barać, koji je '92. godište, odigrao ovakvu utakmicu. Drago mi je i što je bio ovoliki broj mladih igrača na parketu i u Ciboni i u Širokom, to je budućnost hrvatske košarke - mi se svi dolje smatramo Hrvatima, naši igrači igraju za hrvatske reprezentacije, nadam se da sam i ja hrvatski trener", dodao je Velić.

Vedran Morović zabio je 21 poen za Široki, najviše u svojoj momčadi, no nakon susreta nije bježao od svojih grešaka: "U većem dijelu utakmice smo se pridržavali svega što je bio plan, do same završnice, a tada sam ja ušao u dvije-tri greške bezglavo i dali smo im laganu prednost, zabili su na drugom kraju terena. Probali smo i sa zonom, ali bilo je rupa, primili smo nekoliko otvorenih šuteva, ispod koša su nam zakucavali, pa je najveća razlika bila na kraju".

NLB liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Zadar66:72Petrol Olimpija
Budućnost VOLI89:75Crvena zvezda
Krka77:81Cedevita
Radnički82:87ČEZ Nymburk
Cibona83:72Široki Brijeg
Partizan77:66Vršac
Igokea70:79Zagreb
1Partizan 188+278
2Krka 179+129
3Petrol Olimpija 179+124
4Budućnost VOLI 1511+82
5Zagreb 1511+37
6Cedevita 1412+56
7Vršac 1412+7
8ČEZ Nymburk 1214-45
9Radnički 1214-89
10Široki Brijeg 1214-143
11Igokea 1115-32
12Cibona 1016-111
13Crvena zvezda 818-141
14Zadar 719-152

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.10.2010. u 23:11
    Da, gledao sam isjecke vec na youtube-u, cini se da je jako zanimljiv i potresan film... Drazen i Divac su bile i ostat ce legende u sportskom, ljudskom i svakom drugom smislu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.10.2010. u 22:56
    Ne secam se koji tacno espn, ali potrazi "Once Brothers" na Google-u. Evo opisa: http://30for30.espn.com/film/once-brothers.html
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.10.2010. u 22:36
    ajmo mladi cibosi!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.10.2010. u 22:35
    Jel bio dokumentarac na ESPN America ?!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.10.2010. u 22:34
    Ima tu talenta u Ciboninom dječjem vrtiću, jedino što me brine da li je Radulović taj koji je u stanju iz tih talentiranih klinaca kroz godinu-dvije stvoriti dobre igrače. Druga stvar, jel ti dečki jedu išta?! Znam da u Ciboni trenutno nema love ni za kruh, mladi Cibosi su većinom neki žgoljavci, a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik