Rukomet

Sjöstrand: "Želimo osvetu u Ligi prvaka"

Antonija Pavlić • četvrtak, 14.10.2010.
Sjöstrand: "Želimo osvetu u Ligi prvaka"
Foto: Dragan Kovač

Švedski golman Johan Sjöstrand umirovljenjem legendarnog Davida Barrufeta konačno je dobio prvu pravu priliku na vratima Barcelone. O adaptiranju na španjolski rukomet poslije dolaska iz Flensburga prošloga ljeta ekskluzivno govori za službenu stranicu VELUX Lige prvaka...

Švedski rukometni vratar Johan Sjöstrand majicu njemačkog Flensburga prošloga je ljeta zamijenio onom Barcelone, no do sada pored legendarnog Davida Barrufeta nije mogao dobiti pravu priliku. Umirovljenjem španjolskog Vlade Šole, Sjöstrand je konačno zgrabio "jedinicu".

"Sretan sam jer sam u sjajnome klubu okrenuo novu stranicu i za sada sve ide kao podmazano. Nema mnogo klubova poput Barcelone, s tako sjajnom navijačkom podrškom u Palau Blaugrani", kazao je u razgovoru za službenu stranicu VELUX Lige prvaka.

"Njemački rukomet puno je drukčiji od španjolskog, tamo su igrači korpulentniji, više se skače i brže puca na gol. Morat ću se prilagođavati stilu u Španjolskoj, ali bit će to za mene dobro", objasnio je.

Cijelu prošlu sezonu bio je u Barrufetovoj sjeni, ali i čitavo se to vrijeme pripremao da ga jednom dostojno naslijedi. "Barrufet ima posebno mjesto u Palau Blau Grani, no ne smijem razmišljati o njemu i onome što je za klub napravio već se koncentrirati i igrati najbolje što znam - biti svoj. Dobro se osjećam i odlično surađujem s drugim vratarom Danijelom Šarićem, koji mi dosta pomaže i u učenju njemačkog jezika."

Barcelonini ciljevi svake su sezone visoki, a Sjöstrand vjeruje da će i s njim na golu biti konkurentni za više naslova. "Španjolsko prvenstvo za nas ima poseban značaj i naravno da ćemo ga pokušati osvojiti. Prošle smo godine u zadnjim sekundama izgubili titulu europskog prvaka i veselimo se prigodi da ove godine to osvetimo."

Što blaugrana može u skupini s Löwenom, Kielom, Celjem, Chamberyjem i Kielceom? "Mnogo se snažnih klubova nalazi u našoj skupini, ali mislim da smo više jakih momčadi ipak izbjegli. Jednom ćemo se, toga smo svjesni, morati susresti i s onima koje će biti teško pobijediti, a trenutačno mi se najvećim favoritima čini branitelj naslova, Kiel."

Sljedeća utakmica elitnog rukometnog natjecanja očekuje ih u Chamberyju. "Chambery je na papiru, uspoređivan s ostalima, slabija momčad. No to ne znači da se ne moramo dobro pripremiti jer u Europi nema laganih susreta. Imaju solidnu momčad i navijači će im zasigurno mnogo pomoći. Za pobjedu ćemo morati dati sve od sebe", zaključio je.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometLiga prvaka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!