Rukomet

Kljaić: "Vidjet ćemo naše pravo lice"

Ivor Krapac • četvrtak, 14.10.2010.
Kljaić: "Vidjet ćemo naše pravo lice"
Foto: Davor Sajko

Rukometaši zagrebačkog Croatia osiguranja u subotu će odigrati prvu ovosezonsku domaću utakmicu u Ligi prvaka. Prvo, pa odmah najteže - za dva dana s početkom u 17:30 sati Zagrebaši će se susresti sa španjolskim Ciudad Realom, prvim favoritom skupine D, a trener Nenad Kljaić očekuje taj susret s dosta optimizma...

Nakon gostujućih pobjeda nad Constantom i Sankt Peterburgom i boda protiv Bosne u Sarajevu, hrvatski prvaci vraćaju se kući. Croatia osiguranje će prvi ovosezonski nastup u Areni Zagreb imati u subotu protiv Ciudad Reala, Španjolci su glavni favorit skupine i bit će favoriti i za dva dana, no Nenad Kljaić vjeruje u iznenađenje.

Bi li moguća pobjeda nad Ciudad Realom promijenila ovosezonske Zagrebove ciljeve? Trener Zagrebaša smatra - da ne bi, ističući da treba ostati realan: "Prije sezone smo imali cilj ući među 16 najboljih, kroz prve tri utakmice smo to praktički već osigurali, sa svim direktnim konkurentima za prolazak među četiri u skupini smo uzeli barem bod u gostima, a za očekivati je da ih dobijemo doma".

"Ne trebamo stavljati letvicu previsoko, ali sve je moguće. Ovo je mlada momčad, na vanjskim pozicijama imamo tri iskusna, Balića, Špilera i Tončija Valčića, a svi ostali su mladi koji osciliraju. Ciudad Real nema samo jednu postavu, dok mi moramo imati strpljenja s mladima koji imaju uspone i padove. Kroz ovu sezonu trebamo vidjeti tko je napravio napredak u igri i na koga možemo i dalje računati, moramo se pokrivati u našim okvirima, kupiti nekoliko iskusnijih, a za ostalo se osloniti na mlade hrvatske igrače i kroz to gledati na budućnost".

"U subotu nas čeka spektakl, konačno ćemo vidjeti gdje smo. Ovo je prva od tri utakmice u nizu s pravim protivnicima, vidjet ćemo pravo lice Zagreba, jesmo li tu negdje ili zaostajemo za vrhunskim momčadima u Europi", najavljuje trener Zagrebaša: "Smatram se da se možemo nositi s njima, cilj je odigrati dobro, a samo dragi Bog zna kakav će biti rezultat. Važno je da budemo pravi u obrani, dok u napadu ne smijemo razbraniti njihove golmane. Ako to napravimo, sve je moguće, možemo uzeti i veliki skalp iako imamo momčad koja je po imenima možda najslabija u posljednje tri godine - no, dobro treniramo i radimo, nadam se da će nam se to na neki način i vratiti".

Zagrebaši su prošle sezone dvaput igrali protiv Ciudad Reala, također u prvom krugu, uz poraze u gostima (32:27) i kod kuće u Areni (27:24), no s obzirom da su tada na klupi hrvatskih prvaka bili Senjanin Maglajlija i Mirko Bašić, a u međuvremenu su i jedni i drugi promijenili i nekoliko igrača, Kljaić ne vidi puno poveznica s tim utakmicama: "Smatram da smo promijenili igru u odnosu na prošlu godinu, dok smo se u analizi njihove momčadi koncentrirali samo na utakmice od ljeta naovamo. Pokazali su da igraju koliko im treba, kada naprave prednost, održavaju je".

"Sada ćemo vidjeti gdje smo. Jedno su pripremne utakmice u kojima smo igrali s jakim momčadima, a drugo ove za bodove, nama je nedostatak što nemamo dovoljno jakih utakmica kao njemačke ili španjolske momčadi, možemo igrati u rezervnoj brzini u domaćim utakmicama iako i u njima možemo ponešto vidjeti - kada smo igrali u najjačoj postavi, protivnici u ligi izgledali su dosta nemoćno", nastavio je Kljaić prije nego se okrenuo upoznavanju sa subotnjim suparnikom.

Ulaznice u prodaji

Ulaznice za subotnju utakmicu mogu se nabaviti internetskim putem na www.ulaznice.hr i na blagajnama Arene Zagreb, a cijene su 30, 40 i 60 kuna, ovisno o sektoru dvorane. U prodaji je oko 9.300 karata, dok je oko 6.000 podijeljeno prijateljima kluba, školama i, pohvalno, udrugama invalida iz Domovinskog rata.

"Ciudad Real jest favorit, ali nisu nepobjedivi. Ostali su bez Jeromea Fernandeza koji im sigurno dosta znači, ali doveli Kiru o kojem se kod nas piše samo u superlativima, dok se o našim igračima na toj poziciji uglavnom govori kao da su smetala, no sve će se vidjeti na utakmici", veli trener Zagrebaša, ne zaboravivši niti na Peru Metličića, koji je otišao iz španjolske momčadi i postao član Pivovarne Laško.

"Ne zanima me pretjerano jesu li bolji s Perom ili Kirom, sigurno su s Perom kvalitetniji u obrani, s Kirom u napadu, ali neka o tome misli njihov trener. Što se Kire tiče, paušalno se gleda nakon utakmice, koliko je tko golova zabio, ali rukomet je kompleksniji od toga - kad bi sve bilo po golovima, Dinart bi bio najslabiji u njihovoj momčadi, a meni se čini da je najvažniji. Drži im obranu, nama će biti bitno da što manje igramo preko Dinarta i da im ne razbranimo golmane, a koliko će Kiro zabiti golova neće presuditi utakmicu".

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.10.2010. u 12:47
    pobjeda ciudada s 5-6 razlike je više nego izgledna,zagreb nema dovoljno dobrih igrača da bi se nosio s njima cijelu tekmu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.10.2010. u 19:51
    Valjda je mislio na Lazarova...
    Obrisan korisnik
  • The_Killer_000714.10.2010. u 19:27
    Najboljeg igrača??? Koga to???
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik14.10.2010. u 19:21
    najboljeg igrača?ti si mutav
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.10.2010. u 19:09
    Zagreb je realu prodao najboljeg igrača a na tu poziciju nije doveo nikoga!
    Obrisan korisnik