Rukomet

Godina uspjeha i promjena

Sportnet • subota, 16.10.2010.
Godina uspjeha i promjena

Održana je redovina godišnja skupština HRS-a, a najvažnija vijest s nje je da su delegati jednoglasno usvojili promjene u sustavu natjecanja čime su otvorena vrata našim klubovima za nastup u regionalnoj ligi od slijedeće sezone. Osim toga, izmijenjen je Statut HRS-a u nekim detaljima te su usvojena izvješća predsjednika, Nadzornog odbora kao i financijsko izvješće.

"Protekla godina za nas je bila iznimno uspješna, kako u rezultatskom tako i u smislu promjena. Seniori su viceprvaci Europe s jednom od najmlađih momčadi na turniru s čime sam izrazito ponosan, kadeti su postali Europski prvaci, seniorke uskoro očekuje nastup na Europskom prvenstvu. Pokrenuli smo brojne promjene, novi su muški i ženski izbornik, inicirali smo promjene u sudačkoj i trenerskoj organizaciji, a evo izmijenjen je i statut. Dakle, ovu godinu bismo mogli nazvati godinom rezulatskih uspjeha, ali i promjena", rekao je podnoseći izvješće o radu predsjednik HRS-a Sandi Šola.

Jedna od važnijih izmjena Statuta odnosi se na smanjenje članova Upravnog odbora sa 17 na 15. Tako su neki dosadašnji članovi razriješeni, točnije njih 5, dok su novim članovima postali Hrvoje Vojvoda iz Varaždina, Mislav Galić kao predstavnik najvećeg sponzora Agrokora te Josip Posavec kao predstavnik sudačke Udruge. Ujedno je Ozren Matijašević imenovan novim dopredsjednikom HRS-a umjesto Marijana Marasa.

Izmijenjen je i sastav Nadzornog odbora. Umjesto dosadašnjih članova Davora Bebića, Hrvoja Tojčića i Josipa Miškulina, novi su članovi Rajko Roža, Anto Đapić i Tomislav Grahovac. Novi članovi će na prvoj sjednici međusobno izabrati predsjednika. Također potvrđeni su stručni stožeri ženskih selekcija.

Tako su Boris Dvoršek, Ivan Jerković i Goran Trajkovski kao trener vratarki postali pomoćnici Vladimiru Canjugi, dok je Nenad Šoštarić imenovan izbornikom juniorki uz pomoćnike Gorana Mrđena i Natašu Kolegu te Vladu Vujovića kao trenera vratarki.

Nakon neuspjeha u kandidaturi za muški EP 2014., Hrvatska će zajedno s Mađarskom najvjerojatnije ući u kandidaturu za ženski EP iste godine. Naime, nakon odustajanja nekih zemalja, čelnici EHF-a ponudili su nam organizaciju ovog natjecanja. Također, Hrvatska će se kandidirati za domaćina EP u rukometu na pijesku slijedeće godine. Pokrenut je i zahtjev za zaštitu zakonitosti u slučaju izbacivanja Zdenka Dragovića iz rukometa. Naime, savez se ne slaže s odlukom o smanjenju doživotne suspenzije na onu od dvije godine pa je slučaj ponovno vraćen na razmatranje drugostupanjskom tijelu (Stegovno povjerenstvo).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!