Rukomet

Balić: "Šego je čudo"

Ivor Krapac • subota, 16.10.2010.
Balić: "Šego je čudo"
Foto: Davor Sajko

Zadovoljni bodom, no ipak ne presretni s obzirom da su vjerovali da se "na pladnju" nudilo i više - hrvatski prvaci su s pomalo pomiješanim osjećajima komentirali dvoboj sa Ciudad Realom, u kojem su pokazali da se mogu nositi i s protivnikom iz europskog vrha...

Rukometaši Croatia osiguranja nisu pali u trans nakon što su favoritu iz Španjolske otkinuli bod, a to je, naravno, odlična vijest. Nije bilo nezadovoljstva, ovo je ipak prevrijedan rezultat da bi za to bilo mjesta, ali kada odigraš ovako kvalitetno, ostaje i žal za onim drugim bodom.

Balić o posljednjem golu: "Šterbik mi je pokazao da je potonuo, nema pojma ni on kako, možda je krivo stao, ali dobro je ispalo za nas. Kopčo je imao cijeli gol prazan i sva sreća, pogodio je".

"Imali smo puno glupih grešaka u prvom poluvremenu, rezultat je bio u egalu, a mislim da smo trebali voditi tri-četiri razlike, možda i pet", osvrnuo se Ivano Balić na subotnje predvečerje u Areni Zagreb: "U drugom poluvremenu su oni igrali puno bolje, tu više nije bilo ni neke taktike jer su stalno igrali 'čovjeka' na meni, ostali su dobili priliku to probati iskoristiti s pet na pet".

"U napadu su skoro 30 minuta igrali jednu te istu akciju, sve se na kraju svelo na to tko će se više puta obraniti. Nakon svega, moramo i jedni i drugi biti zadovoljni s bodom", dodao je glavni motor Zagrebove napadačke igre.

Balić nije bio sretan suđenjem: "Suce stvarno ne bih komentirao - mi smo mala zemlja i mali klub u odnosu na neke druge, to moramo shvatiti i boriti se više od njih da bismo bili u egalu ili pobijedili".

"Dobro je što sada imamo mjesec dana pauze, doduše, neki ćemo se malo više umoriti u reprezentaciji, ali imat ćemo vremena spremiti za dvije utakmice s Flensburgom. Tu trebamo izvući pozitivan rezultat da bismo bili drugi u grupi, a eventualno i prvi, iako bismo bili zadovoljni s drugom pozicijom", nastavio je Balić, ne zaboravivši ni na glavnog junaka domaćih.

"Šego? Jel' treba tu nešto reći? Čovjek nas je držao cijelo vrijeme u igri, ove sezone je stvarno čudo", zaključio je Ivano.

Vukić i kolege s krila ovog puta nisu imali previše lopti, ali nije bitno: "Jednu utakmicu se otvori, jednu ne, u Constanti smo mi na krilima šutnuli možda 30 lopti, danas šest ili sedam, no ne vidim u tom nekakav problem. Nekad ide, nekad ne ide, to je sport".

Ljubo Vukić je zajedno s Balićem bio zadužen za "uštopavanje" Kire Lazarova dok je bivši Zagrebaš bio u igri, obavio je taj posao jako dobro, a nakon utakmice i on je žalio što nije uhvaćen puni plijen: "Više sam tužan zbog izgubljenog boda nego sretan zbog ovog osvojenog. Imali smo ih, cijelo vrijeme držao nas je osjećaj da smo nekako kompaktniji od njih".

"No, dobro je i neriješeno, super je", nije očajavao Vukić: "Oni igraju neprestano isto, samo je pitanje koliko ćeš im dopustiti. U odnosu na utakmice protiv njih u prošloj sezoni, bili smo psihički spremniji. Možda smo po imenima sada slabija momčad, ali imamo puno samopouzdanja, povjerenja jedni u druge, a to se kad-tad vrati".

Ove subote se definitivno vratilo.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.10.2010. u 00:40
    Šego kralj...Balić također podsjetio na stare dane
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.10.2010. u 22:49
    Ciudad nije ni približno na razini na kojoj je bio prethodnih godina.Zagreb je imao priliku pobijediti ali su bili brzopleti.Na kraju trebaju biti sretni i sa bodom.Šego je stvarno u odličnoj formi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2010. u 10:37
    suci su bili gamad... pa mislim taj ehf stvarno nije uredu... po meni Zagreb uopće nije malen klub, al dobro... to je moje viđenje....ciudad daleko od onog iz prošlih godina
    Obrisan korisnik