Rukomet

Kljaić: "Mogli smo uzeti dva boda"

Vedran Attias • subota, 16.10.2010.
Kljaić: "Mogli smo uzeti dva boda"
Foto: Davor Sajko

Nakon utakmice u kojoj je Zagreb odigrao neriješeno sa Ciudad Realom i uzeo bod, trener gostiju bio je zadovoljniji konačnim ishodom od kolege sa Zagrebove klupe...

Nekad veliki igrač, a danas isti takav trener, Talant Dušebajev, bio je zadovoljan konačnim ishodom: "Dobra i napeta utakmica. Vodstvo se mijenjalo cijelu utakmicu i teško je bilo igrati protiv ovako dobre momčadi. Ja sam zadovoljan jer nismo izgubili i to je uvijek dobra stvar." Je li ga Zagreb u nekom segmentu igre iznenadio: "Nismo očekivali da će toliko igrati preko crte; jako su se dobro pripremili za nas i to se točno vidjeli te na koncu i isplatilo", veli Dušebajev pa zaključuje: "Zagreb je taktički odigrao jako dobru utakmicu i na tome im čestitam."

Vratar gostiju, Arpad Šterbik, branio je u nastavku utakmice i pomogao svojoj momčadi u osvajanju boda: "Kao što je rekao trener, bila je ovo odlična utakmica i do samog kraja se nije znao pobjednik. Bilo je vrlo napeto i to je uvijek dobro za gledatelje. Šego je u početku odlično branio, a kasnije se dignuo i cijeli Zagreb i na koncu su zasluženo uzeli bod."

Ciudad Real još ne izgleda tako dominantno kao prošle sezone: "Imamo nove igrače, neki su došli, a neki otišli i sigurno nam treba neko vrijeme za uigravanje, no sve će biti dobro. Prošle godine su također otišli neki igrači pa su nas otpisali, ali mi smo se dignuli i na koncu uzeli prvenstvo i otišli na Final Four Lige prvaka." Usporedba Zagreba ove i prošle godine: "Teško mi je to reći jer svaka se utakmica igra za sebe. Vjerujem da bi danas bila drugačija utakmica da Šego na početku nije sve branio; puno toga utječe tako da mi je teško procijeniti kvalitetu Zagreba."

S druge strane, neočekivano nesretan je nakon utakmice bio trener Zagreba Nenad Kljaić. Naravno, cilj svakog sportaša je pobjeda, no dojam je kako je Kljaić nakon utakmice pričao o krivim stvarima: "Čestitam svojoj momčadi na borbenosti i zalaganju. Mislim da smo danas bili bolja momčad i mogli uzeti dva boda", rekao je Kljaić na početku pa počeo: "Trebam se smiriti i pogledati snimku, ali dosta govori što su oni dobili isključenje tek u završnici; prvo isključenje. Puno to znači i nije lako tako igrati. Mi smo pak dobivali isključenja na njihov peti ili šesti korak i tako se ne sudi. Ne znam, možda sam subjektivan i trebam mirne glave gledati snimku, ali ovako s klupe mi se činilo da smo zbog toga izgubili jedan bod. Druga stvar koja je bila bitna jest činjenica što je svaki odbijanac otišao njima."

"Znali smo Ciudad Real u nastavku zapravo lomi protivnika i nismo se dali. Sretan sam što nismo pali, ušli u njihov mlin i dozvolili im da uzmu bodove. Odigrali smo još jednu super utakmicu i pokazali da imamo snage nositi se s najboljima. Moje obrane? Više branim ove godine i naravno da tako imam i više obrana. Puno radimo na treninzima i rezultati se vide", rekao je Marin Šego.

Iznerviranom treneru Zagreba nije dobro sjelo niti pitanje o tome kako je Zagreb dosta igrao preko crte pa je rekao: "Budući da ja ne znam ništa, onda je očito to palo s neba", ironičan je bio trener Zagreba. Svaki trener ima svoj ego i drži do sebe, no dojam je kako se Kljaić prerano upušta u nekakve dvoboje s novinarima jer i puno bolji i iskusniji treneri takve bitke - rijetko kad dobiju, a nikome ništa dobro ne donesu. Još bitnije, večeras zaista nije bilo mjesto za privatne obračune jer ovo je bila večer kada su sjajni igrači Zagreba zaslužili biti u prvom planu; ništa drugo.

Bila je ovo prilika da trener Zagreba na lijep način prokomentira utakmicu u kojoj je Zagreb pokazao kako se može nositi s najboljima, zasluženo upisao veliki bod i omogućio sebi i navijačima veliko slavlje. S druge strane, on je odabrao obračun s novinarima i napao suce.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

CSM Constanta26:25Bosna BH Telecom
RK Zagreb30:30Atletico de Madrid
Flensburg34:22St. Peterburg
1Atletico de Madrid 10303:236+6717
2Flensburg 10288:249+3916
3RK Zagreb 10303:261+4214
4Bosna BH Telecom 10222:286-645
5CSM Constanta 10261:302-414
6St. Peterburg 10259:302-434

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.10.2010. u 22:56
    Ovaj novinar Attias je stvarno seronja! Nije baš da mi je Kljaić simpatičan ali nemožeš ovako popljuvati čovjeka. Čovjek je složio odličnu taktiku i nije izgubio utakmicu protiv Ciudada!!!To je odličan rezultat kada se vidi današnja ekipa Zagreba.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2010. u 16:40
    uvijek se rastužim kad vidim da su moji kolege novinari takve neznalice i apsolutni neprofesionaci... dakle g. Attias ili nosi neke frustracije jer je možda rezultat kratke avanture Hrvatice sa nekim npr Španjolcem ( možda prema prezimenu), pa onda ipak krv nije voda.ili je željan trenerskog... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2010. u 13:38
    Čestitam Zagrebu na odličnoj utakmici i prvenstveno na borbi! Nisam neki fan Kljaića, al posebna čestitka njemu za obračun s novinarima! Šta si oni misle da su uvijek najpametniji?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2010. u 01:58
    kaj vi pametnjakovići stvarno mislite da je velik rezultat odigrat s bosnom x...covijek nema pravo bit tolko bahat jer nema apsolutno nikakav rezultat do sad.jedna tekma nije mjerilo a ako je onda je x protiv bosne za zagreb stvarno uzasan...a sta se tice doticnog gospodina kljajica i sudaca zna se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • markabc17.10.2010. u 00:42
    arena ima 38 sektora reko bi podjednake veličine. nije ih bilo puno više od 18 mislim kak je bilo između 6 i 7 tisuća, dakle točno je napisal novinar. ak je prije pisalo 4 tisuće (sad piše 6) opet nije tak strašno fulal http://www.zagrebarena.hr/UserDocsImages/slika-brojevi_sektora.jpg
    markabc