Nogomet

Vaha: "Nisam u potpunosti zadovoljan"

Mario Plavčić • nedjelja, 17.10.2010.
Vaha: "Nisam u potpunosti zadovoljan"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon pobjede Dinama u Gradskom vrtu, Halilhodžić nije krio zadovoljstvo trobodom, no nije bio u potpunosti zadovoljan prezentacijom svoje momčadi. Trener domaćina Karačić priznao je da su gosti zasluženo stigli do pobjede, ali se i osvrnuo na slabosti u igri svoje momčadi...

Trener gostiju prokomentirao je tijek susreta i igru svoje momčadi: "Došli smo u Osijek po tri boda, na našu sreću, to smo i ostvarili. Ova utakmica nam je bila vrlo važna na psihološkom planu jer igramo u četvrtak protiv Bruggea. Zadovoljan sam rezultatom, no ne baš i s igrom jer ova momčad može i mora još bolje posebno tu mislim na pas-igru koja mora biti preciznija. Čestitam kolegi na dobroj igri njegove momčadi, ali i svojim momcima. Smatram da smo zasluženo došli do tri boda", izjavio je Vahid Halilhodžić.

Trener Osijeka Branko Karačić uzvratio je čestitku kolegi Halilhodžiću i sportski priznao poraz: "U startu utakmice postavili smo se vrlo organizirano i stigli smo do brzog vodstva, no još brže se Dinamo vratio. Nakon toga nismo uspjeli uspostaviti kontrolu lopte i Dinamo je preuzeo igru. Imali smo veliki broj krivih dodavanja, a to je nedopustivo protiv Dinama. Kako je utakmica odmicala morali smo ući u veći rizik i stvorili smo dvije polušanse, međutim, Dinamo je u konačnici ipak bio kvalitetniji i ja im čestitam na zasluženoj pobjedi."

Vezane vijesti

Propusti u obrani su bili ključ poraza Osječana, a toga je svjestan i Karačić: "Griješili smo u situacijama kod čistih lopti, nismo imali mirnoću i to bez pritiska Dinamovih igrača. Za mene kao trenera nevjerojatno je da smo imali toliko krivih dodavanja. Unatoč činjenici da smo izrazito mlada momčad, svi su prošli omladinsku školu gdje se uči predaja lopte."

Na pitanje kako stati na kraj takvim pogreškama, Karačić je odgovorio: "To se rješava isključivo rezultatima. Kada rezultat bude bolji, sve će ljepše izgledati, a onda će i momčad dobiti sigurnost u igri. Slijedi nam nastavak teškog rasporeda - Kantrida, Varaždin doma i Karlovac u gostima. Jednostavno moramo isprovocirati koju pobjedu na gostovanju kako do zimske stanke ne bi previše zaostali za trećom ili četvrtom pozicijom."

Već u četvrtak "modre" očekuje veliko europsko iskušenje protiv Belgijaca. Vaha nije želio potvrditi hoće li njegova momčad istrčati u istom sastavu ili s ponekom promjenom: "Daleko je četvrtak, može se svašta dogoditi do tada. Ne znam hoćemo li igrati u istoj postavi. Dođite na utakmicu pa ćete vidjeti", zaključio je trener Dinama.

U svečanoj loži bio je i trener Bruggea Adrie Koster koji je došao u "špijunažu": "Vidio sam dobar Dinamo. Već sam pregledao niz utakmica zagrebačke momčadi, no budući da smo u petak odradili prvenstveni ogled s Waregemom, odlučio sam uživo pogledati Halilhodžićevu momčad. Sve što sam vidio nije me iznenadilo."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.10.2010. u 12:01
    ma kaj bries mihalj, pa ti dobro znas kolko puno torcida pjesama ima, to kaj je 90posto njih iskljucivo protiv dinama,zagreba i purgera to je druga stvar ;)... inace, gledao sam i ja tekmu i nisam bio zadovoljan, lai sam ocekivao ko od svih ostalih trenera dinama nakon pobjede sa 2 gola razlike... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Mihalj17.10.2010. u 10:28
    tak je još i hajduk dobro igra s obzirom da torcida nema druge pjesme osim one kad vrišti aaaaaaa i dalmacijo prije početka i to je to
    Mihalj
  • Obrisan korisnik17.10.2010. u 09:43
    jos dynamo dobro igra s obzirom da nema bodrenja svojih navijaca i vrhunsko smisljenih i aranziranih pjesams poput "mi smo purgeri bas smo jaki, puno smo jaki" i "dynamo-zagreb,zagreb-dynamo" i sl.
    Obrisan korisnik
  • bbbroman17.10.2010. u 09:35
    nije bilo najbolje, ali ne može se uvijek igrat lijepo...pogotovo u Osijeku...stvarale su se prilike i to je dokaz i da kad Vaha nije zadovoljan, igra nije tako loša...
    bbbroman