Rukomet

Bez pravih odgovora

Ivana Strahija • nedjelja, 17.10.2010.
Bez pravih odgovora
Foto: Ivana Strahija

Večeras će Međimurci, i dalje pod vodstvom pomoćnog trenera Antonija Anđela, krenuti u utakmicu protiv Karlovačke banke, a svi u klubu nadaju se nastavku pozitivnog niza.

Konferencija za novinare RK Međimurja, iako je ponudila novinarima pregršt informacija, ipak nije odgovorila na ona najzanimljivija pitanja, a to je zbog čega se nije mogao naći zajednički jezik s trenerom Alanom Belkom. Upravo smo predsjedniku Siniši Janušiću postavili to pitanje, konstatirajući kako je savršeno normalno da, ako za sebe traži razumijevanje zbog toga što je nov u rukometnim vodama, mora jednaku šansu pružiti i treneru Belku, kojem je to prvi trenerski angažman.

Janušić međutim nije bio raspoložen za odgovaranje na takva pitanja: "Nije riječ o jednoj stvari i ne želim dalje pričati o tome. Ključni moment sveo se na sukob mene i njega, a on je napravio nešto za čime žali, sam je to kazao. Ne želim međutim iznositi prljavi veš u javnost", rekao je predsjednik najboljih međimurskih rukometaša.

Također nije imao odgovor ni na to tko će biti novi trener RK Međimurja: "Razgovarali smo o tome da Anđel ostane na trenerskoj poziciji, ali smo razgovarali i o drugima. Uskoro ćemo imati informaciju za vas, mogu samo reći da se ne radi ni o jednom od trojice koje ste navodili u svojim tekstovima."

Interesiralo nas je i financijsko stanje u Klubu, o čemu je Janušić ipak imao malo više informacija, iako one nisu bile baš najbolje: "Od Grada i Županije sve je većinom ostalo na obećanjima, Grad nam je isplatio svega 15 tisuća kuna, a Županija pet. Također, besplatni termini u dvoranama još uvijek nisu realizirani, iako je to bilo najavljeno za početak jeseni i sezone treniranja. Financijsko stanje je teško, neću lagati." Nešto bolja vijest je informacija o potpisivanju sponzorskog ugovora s tvrtkom Đurkin, što je prvi značajniji ugovor nove rukometne vlade u RK Međimurju.

Želja za nastavak odličnog niza

Nakon tri Belkove pobjede, Antonio Anđel je s momčadi odmah dodao četvrtu u Puli, a cijeli se stručni stožer i igrači nadaju da će protiv Karlovca u subotu upisati i petu za redom pobjedu u sedam kola: "Mislim da se naša fizička priprema, i odlični rad kondicijskog trenera Miljenka Vidovića, počeo naplaćivati, jer kad naši protivnici počnu padati u posljednjih pet minuta, mi još imamo snage. Karlovac je naša utakmica za priključenje samom vrhu tablice, a nadam se da ćemo se konačno osloboditi pritiska domaćeg parketa. U Čakovcu igramo mnogo teže nego u gostima", priznao je trener Anđel.

Spomenuti kondicijski trener Miljenko Vidović zadovoljan je igračima i kaže: "Nismo mogli biti bolji u prva dva kola jer smo se kompletirali pred sam početak sezone. Kod mnogih igrača još ima dosta prostora za napredak i mislim ga iskoristiti. Jako mi je žeo što smo s Nexeom igrali u prvom kolu, znao sam da nećemo moći držati tempo, a danas bi naš dvoboj bio sasvim drukčiji."

Pred novinare su izašli i igrači, prvi među njima publici omiljeni vratar Tomislav Sladoljev, koji bilježi zavidan broj obrana: "Ja uvijek kažem da mojih obrana ne bi bilo da pred sobom nemam tako dobru ekipu", skroman je virtuoz na golu. "Priznat ću da sam prije početka natjecanja bio skeptičan, mislio sam da je prošlogodišnja ekipa bila jača i imala veću širinu i kvalitetu, ali sada vidim da smo sve bolji i uvjeren sam da ćemo se boriti za vrh."

Davor Varga, srednji vanjski Međimurja, oduševio je svojim doprinosom u broju golova u Puli, a o predstojećem je susretu s Karlovcem kazao: "Mislim da nam dolazi najteža utakmica ovog dijela sezone. Moramo ući ozbiljno i imati na pameti samo petu pobjedu za redom." Na pitanje novinara kako to da je odjednom 'eksplodirao' i zabio 11 golova Varga je odgovorio: "Tako je to kad dobijem priliku."

Ozbiljno i s mlađim kategorijama

Oko mladih u Klubu najviše brine Damir Srnec, član Uprave, koji je ponosno kazao da RK Međimurje trenutno ima 120 mladih rukometaša: "Naša ekipa Međimurje 2 natječe se u 3. ligi, s kadetskom ekipom odlično radi Ivica Haček, dok Anđel s mlađim kadetima očekuje dobar plasman."

Najveće promjene RK Međimurje uvelo je u radu s dječacima, kojima se posvetio Rade Petek. Klub je odlučio raditi nešto drukčije, pa se Petek individualno posvećuje svakom igraču i insistira na čvrstoj rukometnoj tehnici. Ta bi generacija trebala biti ključna za 'renesansu međimurskog rukometa' kako to u klubu vole reći. S drugom skupinom dječaka radi Luka Međimurec.

Najveći problem za rad s mladima su dakako dvorane, koje kako smo već naveli, unatoč obećanjima Međimurske županije, nisu riješene. Na sreću, za sada su Klubu velika pomoć roditelji koji pomažu s prijevozom. Klub je također odlučio svakoj selekciji pronaći individualnog sponzora, te tako ohrabriti donatore na pomoć i u ovim nezgodnim financijskim vremenima.

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!