Nogomet

Brugge slavio u gostima, Zenit kod kuće

Ante Zovko • ponedjeljak, 18.10.2010.
Brugge slavio u gostima, Zenit kod kuće
Foto: Duje Bonačić

Dinamovi i Hajdukovi ovotjedni protivnici u Europskoj ligi proteklog su vikenda imali razloga za zadovoljstvo. Brugge je odnio gostujuću pobjedu u lokalnom derbiju, dok je Zenit bez poteškoća svladao Amkar. U grčkom PAOK-u neuvjerljivi start u prvenstvu poslom je platio trener.

Dinamovi protivnici

Club Brugge, koji u četvrtak gostuje u Maksimiru, trijumfirao je u regionalnom derbiju protiv Zulte Waregema i u gostima ostvario pobjedu 3:2. Samo tri minute bile su potrebne Ronaldu Vargasu da dovede goste u vodstvo, ali je pet minuta kasnije kasnije poravnao Traore. Brugge opet vodi u 31. minuti pogotkom Kouemahe, a u 43. drugim pogotkom Vargas postavlja 1:3. U 72. minuti domaćin je ostao s igračem manje, ali uspio smanjiti na 2:3 preko Habiboua.

Grčki PAOK gostovao je na Olimpijskom stadionu kod Panathinaikosa te je poražen s 1:0 golom Vyntre u 20. minuti. Treći poraz zaredom bio je previše za upravu kluba koja je sporazumno raskinula ugovor s Pavlosom Dermitzakisom. Villarreal će utakmicu sedmog kola Primere odigrati večeras u gostima protiv Herculesa. Eventualnom pobjedom zauzeo bi vrh španjolske lige.

Hajdukovi protivnici

Prije ogleda s Hajdukom u Sankt Peterburgu, Zenit je odradio domaći zadatak protiv Amkara. Gosti su im uvelike olakšali s dva isključenja. Prvo je palo u 44. minuti, a u 49. Keržakov dovodi svoje u prednost. U 54. minuti Amkar je ostao s devet igrača, a u 64. Širokov je iz jedanaesterca postavio konačnih 2:0.

Još je uvjerljiviji bio grčki AEK, koji je na gostovanju "pomeo" Aris s 4:0. Prvi gol valjalo je čekati do 41. minute. Kafes je "načeo" domaće, a u 58. prednost udvostručuje Scocco, koji je opet precizan u 68. za 3:0. U 90. veliku pobjedu zaokružuje Djebbour.

Anderlecht je doživio drugi poraz u prvenstvu, i to kod Cercle Bruggea. Za domaću pobjedu bio je dovoljan pogodak Iatchouka u 62. minuti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!