Nogomet

Mourinho: "Trebalo je biti 4:0"

Lovro Štrbinić • srijeda, 20.10.2010.
Mourinho: "Trebalo je biti 4:0"
Foto: UEFA

Poslije relativno lagane pobjede protiv Milana Jose Mourinho je konačno bio zadovoljan izvedbom svojih igrača. S druge strane, Allegri je očekivano izrazio razočaranje prikazanima na Santiago Bernabeu.

"Zaslužili smo tri boda koja su vrlo važna za nas. Imamo mladu momčad i bio je ovo odličan test protiv iskusne momčadi Milana. Napredujemo, a igrači žele učiti, raditi i pobjeđivati i zaista smo prava momčad. ", izjavio je zadovoljan pobjedom nad Talijanima Jose Mourinho. Dodao je i sljedeće:

"Momčad je reagirala odlično na fizičkom, mentalnom i taktičkom planu igre, a to nije bilo lako nakon nešto više od dva dana pripreme za ovu utakmicu. Ipak, da je ovo susret u eliminacijskoj fazi i da su golovi važniji ne bih bio zadovoljan jer smo promašili previše prilika. Trebalo je biti 4:0."

Predstavio je Portugalac i svoj plan za nastavak natjecanja u Ligi prvaka: "Sada imamo dvije gostujuće utakmice prije završnog domaćeg ogleda s Auxerrom. Želimo osigurati prolazak dalje i prije te utakmice, a zatim ćemo napasti i prvo mjesto."

Drugi Portugalac, strijelac i asistent Cristiano Ronaldo, iznio je svoje viđenje dvoboja: "Morali smo nametnuti snažan ritam od početka utakmice i igrati s koncentracijom koju ovakve utakmice traže. Uspjeli smo pobijediti, imamo devet osvojenih od devet mogućih bodova i 75% šanse da prođemo dalje."

Milanov trener nije se mogao baviti kalkulacijama i postocima, a nije mogao ni izricati pohvale na igru svoje momčadi. zato je izjavio sljedeće: "Bio je to loš dan u kojem nismo mogli ništa uzeti pokraj momčadi svjetske klase kakva je Real Madrid. Utakmica se promijenila nakon 90 sekundi u kojima je probijen zid naše obrane i tek kada smo poslije toga počeli igrati stvorili smo nekoliko prilika."

"Ne mislim da trebamo biti deprimirani nakon ovog poraza, već upravo suprotno. Moramo prije svega analizirati dobre stvari i pobrinuti se da nam u utakmicama ne nedostaje borbenosti i odlučnosti kao što je to bilo večeras. U današnjoj utakmici imali smo i prostora za igru, ali smo u početku prejeftino predavali loptu Realu i dopuštali da nas pritisne. Ipak, imamo sjajnu kvalitetu i tehniku i morali smo biti drskiji na Bernabeu. Osnovni pristup je bio loš."

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Ajax2:1Auxerre
Real Madrid2:0Milan
1Real Madrid 615:2+1316
2Milan 67:708
3Ajax 66:10-47
4Auxerre 63:12-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.10.2010. u 18:58
    Pričajte vi priče, 2-0 je, idemo dalje
    Obrisan korisnik
  • ala_brale20.10.2010. u 13:15
    možda nismo gledali istu utakmicu... pa real je stvorija baren 10ak vrlo dobrih šansi...
    ala_brale
  • Obrisan korisnik20.10.2010. u 12:30
    S obzirom da je Milan opčenito smiješna močad, kojoj je krajnje vrijeme za pomlađivanje i restrukturiranje momčadi..neznam ko je tu bilo lošiji, real ili milan. Real je zabio 2 gola iz ničega..doslovno ničega, čista sreca za oba pogotka,i slobdnjak i onaj drugi po meni pola ozil,pola auto gol... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.10.2010. u 11:32
    Ne bi ja umanjiva Realovu pobjedu bez obzira na loš Milan. Ipak san dojma da će se na kraju u LP sve odlučivati između barcelone, chelsea, reala i intera (možda bayerna) tamo u četvrtfinalu i polufinalu. Ovi drugi su samo dekor, možda tek iskoči neko kao arsenal al za prvaka ništa.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.10.2010. u 11:20
    Real je zabio 2 gola iz ničega, apsolutno. Ipak, Milan nije bio na razini i ovakvom igrom ne mogu očekivati ništa osim poraza, čak i protiv slabijih ekipa.
    Obrisan korisnik