Nogomet

Real lako, Ajax nešto teže

Lovro Štrbinić • utorak, 19.10.2010.
Real lako, Ajax nešto teže
Foto: EPA

Treće kolo Lige prvaka u skupini G donijelo je dvije pobjede domaćina u večerašnjim utakmicama. Real Madrid se relativno lako na svom terenu obračunao s Milanom, dok je Ajax do zadnjih trenutaka strepio za svoju pobjedu.

REAL MADRID - MILAN 2:0
(Ronaldo 13', Özil 14')

Najiščekivanija utakmica ovog tjedna nije u potpunosti opravdala očekivanja. Razlog je što je uglavnom igrao samo Real, dok su Milanovi igrači u većem dijelu susreta jednostavno bili u brzini nižoj od one koja je potrebna da se na Santiago Bernabeu osvoje bodovi.

Susret je počeo očekivanom dominacijom španjolskog kluba, a ona se isplatila u 13. minuti kada Ronaldo jedan slobodan udarac s dvadesetak metara posprema u mrežu Talijana. Već sljedeća akcija donijela je udvostručenje vodstva. Ovaj put Cristiano Ronaldo je bio asistent, a na njegovu loptu u sredinu najbolje je reagirao Mesut Özil. Treba napomenuti da je kod ovog pogotka Real imao i malo sreće jer se lopta odbila od Milanovog braniča i prevarila golmana.

Nastavak susreta donio je nešto manju dominaciju madridskog kluba, ali i dalje sasvim dovoljnu da stvore još nekoliko izglednih prilika koje na kraju nisu uspjeli pretvoriti u uvjerljiviju pobjedu.


AJAX - AUXERRE 2:1
(De Zeeuw 7', Suarez 41'/Birsa 57')

Ajax je u drugom domaćem ogledu došao do prvih bodova u ovosezonskom izdanju Lige prvaka. Početak susreta dao je nagovijestiti nešto slično jer Nizozemci su zadovoljniji mogli biti već od sedme minute kad ih Demy de Zeeuw dovodi u vodstvo. Na 2:0 u 41. minuti povisuje Suarez i s tim rezultatom momčadi odlaze na odmor.

Drugo poluvrijeme nije počelo najbolje za domaćine jer 57. minuti smanjuje rezultat Valter Birsa, a pritom Ajax ostaje s igračem manje. Isključen je Andre Ooijer. Ipak, domaći navijači su dočekali pobjedu svoje momčadi, a mogli su odahnuti već u posljednjim minutama kad su gosti prvo u 85. minuti ostali bez isključenog Oliecha, a pet minuta poslije i bez Mignota.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Ajax2:1Auxerre
Real Madrid2:0Milan
1Real Madrid 615:2+1316
2Milan 67:708
3Ajax 66:10-47
4Auxerre 63:12-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.10.2010. u 09:21
    Milan nemre dobit ni brijačnicu "Bratstvo", posebno sa ovako smušenom obranom, a Realisti kad igraju obranu kako spada ni lepršava Barcelona im ne može ništa...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.10.2010. u 08:40
    Ova pobjeda i nije za neku slavu! Momčad Milana bi trebala bit gost na godišnjoj utakmici starih i mladih Savske!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.10.2010. u 08:39
    Real zasluženo dobija, ali ovi Milan je smješniji nego san očekiva. Na kraju mi se sve čini da će se LP opet odlučivat tamo u četvrtfinalu/polufinalu između Barce, Chelsea, Reala i Intera, eventualno ako iskoči Bayern i gotovo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.10.2010. u 02:21
    Da Real je bio bolji i mogao pobijediti i sa većom razlikom, ali je na koncu pobjedio zapravo vrlo sretno. Prvi gol je katastrofalna greška živog zida, a drugi sretni odbijanac. A da je Seedorf zabio zicera možda bi na kraju sve bilo drukčije pa bi svi hvalili Allegria i njegovu taktiku. On na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.10.2010. u 02:06
    A sad pokoriti San Siro i ove didove razriješiti nade da mogu daleko dogurati (kako Robinho reče u finalu LP sa Barcelonom). Jes al u nekom niskobudžetnom filmu naučne fantastike. A Johanes je postao dosadan sa svojim "stručnim" analizama. Pa ni Pep toliko ne pametuje, a poznat je ko pametnjaković
    Obrisan korisnik