Nogomet

Barcelona dominirala, Messi pogađao

Ante Zovko • srijeda, 20.10.2010.
Barcelona dominirala, Messi pogađao
Foto: EPA

Barcelona nije imala prezahtjevan posao protiv Kobenhavna da bi se vinula na vrh skupine D, a zanimljivo je da im je više pogodaka poništeno nego što su ih postigli. U Ateni je Panathinaikos prepustio inicijativu Rubinu, ali oni to nisu znali iskoristiti.

Barcelona - Kobenhavn 2:0
(Messi 19', 90')

Lionel Messi ponovno je bio čovjek odluke za Barcelonu. U utakmici koja se uglavnom igrala na jednoj polovici Kobenhavn je primio dva gola, a katalonskom su divu poništena čak tri.

Utakmica se od početka pokazala kao "jednosmjerna ulica". Prvo je Maxwellu poništen pogodak, zatim je Messi u 19. minuti iskoristio višak prostora i zabio za vodstvo, da bi poslije toga bila poništeni golovi Ville i ponovno Messija.

Nastavila se dominacija i u nastavku, promašivali su Messi, Alves i Villa, ali ni Danci se nisu dali bez ispaljenog metka. U 73. minuti Bolanosov pokušaj u zadnji je čas spriječio Dani Alves. No Messi u 90. minuti postavlja 2:0 i rješava svaku neizvjesnost.


Panathinaikos - Rubin 0:0

Panathinaikos se postavio kao gostujuća momčad, prepustivši Rusima posjed lopte, ali i u takvoj situaciji gosti to nisu znali iskoristiti i uzeti ponuđeno.

U sadržajnom prvom dijelu prilike su padale s obje strane. U 29. minuti Vyntra je morao čistiti s domaće gol-linije udarac Karmiljenka. U 36. Kasaev je zaprijetio iz daljine, dok je s druge strane neuspješno pokušavao uglavnom Cisse.

Grci su od početka prepustili igru gostima i to im se moglo osvetiti novim domaćim porazom. Srećom po njih, neprecizni su bili Karmiljenko i Kasaev.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Panathinaikos0:0Rubin Kazan
Barcelona2:0København
1Barcelona 614:3+1114
2København 67:5+210
3Rubin Kazan 62:4-26
4Panathinaikos 62:13-112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.10.2010. u 21:01
    Da ali koliko će to biti učinkovito sa nekim drugim igračima u budućnosti. Ipak ovakva generacija se ne dešava baš često. Uz galaktikose početkom 2000 najljepši nogomet igraju otkad je te igre, treba priznat. Iako mislim da će današnji Real igrati sve ljepše i učinkovitije kako vrijeme odmiče i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.10.2010. u 16:49
    Slazem se da bez Xavija to nije isto, no Barcelona ce uvijek igrati isti sistem igre bez obzira na prvih 11, neke varijacije mogu postojati no generalno, malo se toga minja. Napad i visoki presing uvik ostaju.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.10.2010. u 15:58
    Slažem se da je sistem igre bitan, ali bez Xavija sistem više nije isti. Uzmi tekmu 2-6 koju ste nas razbili priznam, sjećam se Xavija, njegovih pasova , prigravanja, genijalnosti. On da ode recimo u Real (znam da nema šanse), Real bi bio uz ovaj igrački kadar što sad ima, vrh vrhova, a ronaldo još... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.10.2010. u 15:03
    Messi zabije, a ono 90 000 judi meeeeeeeesi meeeeeeesi meeeeeesi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.10.2010. u 11:48
    Thiago ima dobar potencijal, ali vrijeme će pokazati. Nadam se da će mu Pep pružit šansu, bar sada u kupu. Dosta ovisi i o tome da li će Fabregas doć na lito, a moga bi. Mascherano je jako dobro odigra jučer.
    Obrisan korisnik