Nogomet

FIFA suspendirala i dalje istražuje

Borna Rupnik • četvrtak, 21.10.2010.
FIFA suspendirala i dalje istražuje

Nakon što je suspendirala dvojicu članova Izvršnog odbora, FIFA se upustila u novu istragu u malverzacijama s glasovima za dobivanje domaćinstva Svjetskog prvenstva...

Amos Adamu iz Nigerije i Reynald Temarii s Tahitija, članovi Fifinog Izvršnog odbora, suspendirani su i zabranjene su im bilo kakve daljnje aktivnosti u nogometu nakon saslušanja zbog optužbi za prodavanje glasova za dobivanje domaćinstva Svjetskog prvenstva.

U tijeku je, naime, kampanja za turnire 2018. i 2022. godine, a eventualna kazna spomenutoj dvojici, koji su za glasove tražili novac, bit će potvrđena idući mjesec. Do daljnjega su suspendirana još četvorica Fifinih dužnosnika: Slim Aloulou, Amadou Diakite, Ahongalu Fusimalohi i Ismael Bhamjee.

No, FIFA je otvorila istragu u slučaju međusobnih dogovora pojedinih kandidata, a pod istragom su zajednička kandidatura Španjolske i Portugala te ona iz Katara. O rezultatima te istrage više će se znati kasnije.

Europski susjedi bore se za Svjetsko prvenstvo 2018. godine protiv Engleske, Rusije te Nizozemske i Belgije, dok je Katar za 2022. godinu u konkurenciji s Australijom, SAD-om, Japanom i Južnom Korejom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!