Nogomet

Pudar: "Prvi zadatak je dobra igra"

Damir Žbulj • četvrtak, 21.10.2010.
Pudar: "Prvi zadatak je dobra igra"
Foto: Duje Bonačić

U petak se u Kranjčevićevoj ulici igra utakmica 11. kola HNL, a na rasporedu je susret između Hrvatskog dragovoljca i Zadra. Na konferenciji za medije, trener Crnih, Ivan Pudar te napadač Velimir Švarić ponudili su kratku najavu te utakmice...

U svom premijernom nastupu na klupi Hrvatskog dragovoljca Ivan Pudar doživio je poraz na gostovanju u Vinkovcima, ali žal za propuštenim prilikama još uvijek je prisutna kod trenera Crnih. "Novinari su bili 'bezobrazni' kada su podijelili ocjene našim igračima nakon utakmice protiv Cibalije. Mi smo u toj utakmici imali posjed lopte od 60 %, četiri 'mrtve' prilike, a oni su nam zabili tri gola iz tri poluprilike koje su imali i to sve samo zahvaljujući individualnim greškama pojedinaca u našem sastavu. Prema izvještaju s TV-a, nismo imali šanse u toj utakmici, a realna slika je ipak bila malo drugačija", zamjerio je Pudar medijima.

Preko tjedna Dragovoljci su nastavili praksu igranja prijateljskih utakmica protiv niželigaša. U ponedjeljak je svladan NUR, a u strijelce se na tom susretu upisao i Vladimir Švarić. U najavi utakmice protiv Zadra nije skrivao optimizam: "Naravno da očekujemo pobjedu. Nadam se prije svega našoj dobroj partiji, da postignemo koji pogodak i napokon uzmemo ta tri boda."

Vezane vijesti

Ivan Pudar: "Prvenstvo je dugo, puno je bodova u igri, a ja sam uvijek optimist. Moj prvi zadatak je dobra igra. Kroz ponavljanje akcija na treningu, cilj nam je da loptu odigravamo brže, po zemlji. Dokazali smo da smo sposobni stvarati šanse, a sada bi bilo vrijeme da ih počnemo i realizirati."

Pritisak prve pobjede stalno se ističe kao veliki "kamen oko vrata" za igrače Hrvatskog dragovoljca, ali Švarić ne smatra da je to problem: "Ne vjerujem da su igrači pod pritiskom i opterećeni isključivo pobjedom. Mi u nadolazećim susretima nemamo što za izgubiti i očekujem da napokon pokažemo svoje pravo lice."

Pudar je po dolasku u Siget najavio žestoki rad, sređivanje igračkog kadra te selekciju za nastavak prvenstva. Utakmica protiv Zadra, koji je bodovno udaljen šest bodova od Dragovoljca, odlična je prilika da se pobjedom smanji ta razlika, ali prije svega i da momčad vrati dio izgubljenog samopouzdanja. "Protiv Zadra idemo na pobjedu. Puno je utakmica do kraja, a ja se nikada ne predajem. Bilo bi dobro da do zimske pauze smanjimo zaostatak za ostalim klubovima, a onda se, uz rad i neko kvalitetno pojačanje u napadu, uključimo u borbu za ostanak", najavio je Pudar.

Kao glavni problem u igračkom kadru Dragovoljca Pudar je izdvojio pretrpanost na nekim igračkim pozicijama te će kvalitetna selekcija biti ključ za pozitivan pomak: "Imamo previše napadača i centralnih veznih igrača, a npr. nedostaje nam bočnih veznih. Stvaramo šanse, ali ih ne realiziramo. Kvalitetan strijelac riješio bi dosta naših problema."

U sastavu za susret protiv Zadra nisu najavljene neke drastične promjene. Kešinović nema pravo nastupa zbog kartona, dok bi od prve minute mogli zaigrati Leko i Špehar. Franić i Janjetović su se oporavili od ozljede, odnosno viroze i počeli su trenirati punim intenzitetom, ali vjerojatno neće biti spremni da pomognu suigračima u ovom susretu. Utakmica protiv Zadra na rasporedu je u petak u 18 sati na igralištu u Kranjčevićevoj ulici.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!