Nogomet

Spalletti: "Hajduk ima kvalitetu"

Nikola Vlahović • petak, 22.10.2010.
Spalletti: "Hajduk ima kvalitetu"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Zenit je jučer bez većih poteškoća svladao Hajduk 2:0, a Spalletti je istaknuo da u Splitu njegove igrače čeka jako težak posao...

Na konferenciji za novinare poslije utakmice trener Zenita, Luciano Spalletti, istaknuo je da je ova pobjeda vrlo važna za njegovu momčad te da Hajduk uopće nije loša ekipa.

"Ostvarili smo važnu pobjedu protiv jakog protivnika. Igrači su igrali jako dobro, ali smo imali nekoliko trenutaka kada smo Hajduku ostavili previše prostora i mogao nas je iznenaditi. To ne znači da smo mi igrali loše, ali moramo smanjiti broj pogrešaka. U završnici trebamo biti puno opasniji, ne možemo od 10-15 prilika zabiti samo dva gola", rekao je Talijan.

Osvrnuo se Spalletti i na uzvrat te je istaknuo da će u Splitu biti totalno drugačija utakmica: "Gledao sam Hajdukove utakmice na Poljudu i zaključio sam da je to jedna druga momčad. Nosi ih pun stadion i igrači su u tom okruženju sposobni dati puno više nego što su večeras pokazali. Očekuje nas teška i skroz drugačija utakmica pred 30 tisuća vatrenih navijača. Ne smijemo zaboraviti da Hajduk ima kvalitetu".

Pomalo je neočekivano utakmicu propustio Keržakov, a trener Zenita to je objasnio ovim riječima: "Ne mora on igrati svaka tri dana. Naš je ritam vrlo težak i ne moram ga mučiti za svaku utakmicu. Imamo mi na toj poziciji Buharova, koji je izvrstan napadač".

Zenit nakon tri utakmice ima devet osvojenih bodova, a Hajduk, Anderlecht i AEK imaju po tri boda. "Mi u svakoj utakmici moramo igrati dobro. Imamo veliki izbor igrača i to mi je drago, ali nekad je teško sastaviti prvu momčad. Naš je cilj pobijediti sve utakmice u skupini i ostati u Europi te postati prvaci Rusije", zaključio je Spalletti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!