Rukomet

Goluža: "Jedva čekamo početak"

Vedran Attias • nedjelja, 24.10.2010.
Goluža: "Jedva čekamo početak"
Foto: Bruno Karadža

Pred rukometašima Hrvatske su dvije utakmice, ona protiv Rumunjske u Karlovcu i protiv Litve u gostima, a po prvi puta nakon dugo godina - neće ih voditi Lino Červar. Njegov nasljednik, Slavko Goluža, veseli se novom početku i vjeruje kako će ispuniti očekivanja...

Hrvatska rukometna reprezentacija počinje novu eru - post Lino Červar. Iako se sve čini isto jer su igrači pa čak i stručni stožer vrlo slični kao proteklih godina, nema više izbornika Červara već je na njegovom mjestu dosadašnji pomoćnik Slavko Goluža. Ima li pritiska: "Uopće se ne opterećujem oko svega, znam na kakvu stolicu sjedam i s obje noge stojim na zemlji. Želim dati puno, znam što se očekuje od mene i jedva čekam da se napokon okupimo, počnemo raditi i početak utakmica", smireno kaže novi izbornik na ugodnom druženju uoči odlaska na mini-pripreme u Karlovac.

Kakav je osjećaj biti izbornik rukometne reprezetancije: "Dugo sam u tome iako je ovo potpuno drugačija uloga. U razgovoru s igračima sam stekao dojam da svi jedva čekamo početak. Priznajem da vlada mala pozitivna nervoza, no bit će sve dobro kada krene." Što možemo očekivati od samih utakmica: "Nikakvih spektatularnih promjena neće biti. Što se tiče igrača, tu su nakon duljeg izbivanja Renato Sulić i Vjenceslav Somić, no velikih promjena neće biti."

Svakako je dobra vijest za navijače, ali i Igora Vorija, što se Renato Sulić vratio u reprezentaciju: "Treba biti iskren i reći kako su Vori i Sulić ponajbolji par na crti na svijetu i to trebamo iskoristiti. Sulić nam može koristiti na više mjesta u obrani, halfu i prednjem te u napadu jer Vori zadnjih nekoliko godina igra 60 minuta što nije dobro jer je i on čovjek od krvi i mesa".

"Naravno da smo favoriti, ali moramo sve utakmice ozbiljno shvatiti kako ne bi bilo problema. Svi smo profesionalci, ozbiljno ćemo ući u utakmice i idemo po pobjedu. Došli smo po četiri boda i jedino bi nas to i zadovoljilo. Favoriti? Mi i Španjolska jesmo papirnati favoriti skupine, no papiri ne igraju. Treba igrati utakmicu po utakmicu, Rumunji su dosta jaki, a Litva može iznenaditi i iako je skupina na oko lagana - ona nije takva. Novi izbornik? Već je dosta vremena i prošlo, Keta je dugo s nama i nema velikih promjena. Ne znam kako će sve izgledati, ali vjerujem da će sve više-manje biti po starome", zaključio je Mirko Alilović.

Prva utakmica koja je pred nama je ona u Karlovcu protiv Rumunjske: "Nisam gledao njihovu zadnju utakmicu protiv Tunisa, no imam desetak DVD-ova njihove igre i shvaćamo ih ozbiljno. Radi se o ekipi koja je izbacila Rusiju i to nam je upozorenje i poziv na oprez. Respektiramo ih, ali ovisimo samo o sebi i vlastitom pristupu. Igramo pred domaćom publikom i razmišljam samo o pobjedi. Gol razlika? Ako se ukaže prilika iskoristit ćemo je, ali igra se na bodove i samo mi je to u glavi. Ne treba srljati i ganjati prednost u deset minuta; bit ćemo strpljivi i čekati svojih pet minuta."

Što se tiče naših igrača, imamo manjih problema s ozljedama i zdravljem: "Vukić ima problem s ramenom šuterske ruke i nećemo ga forsirati dok Gojun i Tonči Valčić imaju želučane probleme i temperaturu tako da to saniramo u hodu. Naravno, ne bi bilo dobro da zaraze ostatak ekipe pa su ostali kod kuće, ali očekujem ih na treninzima čim im se stanje poboljša."

Forma reprezentativaca je zadovoljavajuća, no naravno da bi uvijek mogla biti bolja: "Pratim sve igrače i dobro igraju. Naravno, za pojedince bih volio da igraju više, ali ne mogu ja otići u Hamburg i reći treneru da više stavlja Duvnjaka, a manje domaćeg Krausa."

Nakon Rumunjske rukometaše čeka gostovanje u Litvi, no izbornik je odlučio ići - korak po korak: "Ne razmišljam tako daleko; gledamo samo Rumunjsku i prvu stepenicu, a onda ćemo gledati dalje", zaključio je Goluža. Uostalom, tako i trebaju razmišljati pravi sportaši. Goluža to svakako jest.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.10.2010. u 01:03
    Sretno Kele! Drago mi je sta je ponovo zva Sulica;-)
    Obrisan korisnik