Nogomet

Vježbali se i jedanaesterci

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 25.10.2010.
Vježbali se i jedanaesterci
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Svega tri dana nakon rezultatski važnog dvoboja u Koprivnici, te uspjeha u istome, momčad Luke Pavlovića očekuje Kup ispit protiv Pomorca. Ne bi li se što kvalitetnije pripremili za utakmicu osmine finala Pjesnici su u ponedjeljak krenuli put Fužina...

Razočaravajuću igru i ishod u domaćem susretu s Karlovcem nogometaši iz Ulice pjesnika ekspresno su zamijenili novim prvenstvenim uspjehom, no kako se raspoloženje unutar momčadi ne bi pokvarilo do novog HNL izazova, već u utorak će morati upisati novu pobjedu.

Lutrija penala

Momčad iz Kranjčevićeve posljednji je put prolaz u iduću fazu natjecanja s bijele točke tražila u sezoni 08./09. Ukupnim 6:4 rezultatom iz uzvrata protiv Rijeke zaradili su mjesto u polufinalu. Dvoboj na Kantridi završio je 2:2. I sezonu ranije zagrebaši su na isti način prošli dalje (5:3), no ovoga je puta u pitanju bila utakmica osmine finala i Kamen Ingrad u ulozi protivnika.

Pobjeda u Kostreni značit će i prolazak u fazu natjecanja gdje se, zbog uzvratnog susreta, eventualne greške mogu i istrpjeti. U utorak to neće biti slučaj, te se na dvoboj s Pomorcem ne može gledati kao na priliku za odmor standardnih igrača. Osim Celjaka koji je upitan zbog lakše ozljede šake, svi zagrebaši iz početne koprivničke jedanaestorice očekuju se ponovno u igri od prve minute.

"Pomorac je momčad prepuna iskusnih igrača koji iza sebe imaju bogat prvoligaški staž, a osim toga, opasnost leži i u tome što o putniku u idući krug odlučuje jedna utakmica. Utakmica poput ove često je momčadima kao što je Pomorac utakmica godine i nema sumnje da će naši protivnici dati i više od maksimuma. No i mi ovaj susret shvaćamo maksimalno ozbiljno, pa smo, između ostalog, na posljednjem treningu vježbali i udarce s bijele točke ne bismo li bili spremni za svaki mogući rasplet situacije."

Pjesnici su osminu finala Kupa uspješno prolazili protekle četiri sezone, u korist njihova samopouzdanja ide i činjenica da su u aktualnoj sezoni drugi klub HNL po uspješnosti na gostovanjima, međutim, iz posljednjeg Kup dvoboja s Pomorcem ne vuku lijepe uspomene. U sezoni 01./02. "bijeli" su izgubili oba dvoboja četvrtfinala.

Pavlović zbog ozljeda i dalje ne može računati na Josipa Mikulića i Lovru Medića, a putem Fužina krenuo je kadar jednak onome koji je činio konkurenciju za subotnji prvenstveni susret.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.10.2010. u 19:36
    Ma pomorac daje gol i dobro....:)
    Obrisan korisnik